organizeaza un teambuilding in 2022 cu yes academy outdoor la acacia village langa bucuresti imagine 1200x768

Teambuilding in 2023 si 12 beneficii ale lui

yesacademyTeam Building 2 Comments

Acesta e ultimul articol pe acest an și vrem să încheiem seria cu 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023.

Când ne gândim la teambuilding deja ne sare în ochi cuvântul „team” (echipa) și tindem să ne gândim la modul în care se construiește, se dezvoltă sau crește. Cuvântul „building” are mai multe conotații care se rezumă la vechimea sau nevoile tale în materie de echipă.

Pentru noi team building este despre înțelegere, apreciere, dezvoltare, ascultare, încredere, motivare și coeziune. Dar poți citi mai pe larg ce înseamnă un team building.

Un team building aduce rezultate echipei și companiei, dacă este bine organizat.

Cele 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023:

 1. Lucru în echipă
 2. Comunicare
 3. Leadership
 4. Distracție
 5. Crearea de legături
 6. Încredere
 7. Responsabilitate
 8. Confidențialitate
 9. Moralitate
 10. Respect
 11. Cultura organizațională
 12. Rezultate

Acum voi detalia aceste 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023:

1. Lucrul în echipă

Acesta e scopul principal al unui teambuilding, lucrul în echipă. La un astfel de eveniment toate activitățile se creează în jurul echipei.
Modul în care participanții interacționează și se comportă influențează întreaga echipă. Un eveniment de teambuilding are ca scop armonizarea punctelor slabe și tari, ale fiecărui participant.
Toate activitățile de teambuilding organizate de Yes Academy țin cont de lucrul în echipă.

2. Comunicare

Comunicarea eficientă e virală pentru fiecare companie. Un teambuilding ajută la spargerea barierelor de comunicare și transmiterea mesajului dorit.
Comunicarea e cel mai important pilon în tot ceea ce facem.

La Yes Academy avem grijă ca fiecare eveniment să fie urmat de un debriefing adecvat și productiv. Fiecare membru are dreptul la opinie și să fie ascultat.
Activitățile în care abordezi unul sau două simțuri de-ale participantului, schimbă ceva în el. Dacă îi ,,iei’’ glasul va comunica mai mult prin semne și gesturi. Recomandăm activitatea ORIGINS, cea mai intens trăită din tot programul Yes Academy.
Comunicarea și lucrul în echipă sunt primele din cele 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023. În continuare, axarea pe aceste două beneficii trebuie făcută cu maximă seriozitate.

3. Leadership

Toate echipele au nevoie de leadership, indiferent de nivelul unde se află.
Unele activități de teambuilding scot la iveală mai multe beneficii ale leadership-ului autentic. Echipa e cea care își alege liderul. Fără aprobarea echipei el e un simplu membru al echipei. Când echipa îl acceptă el devine un lider autentic.
Podul Lui Da Vinci e o activitate aparent simplă, dar care ajută ca abilitățile de leadership și coordonare să iasă foarte bine la iveală. Click Aici pentru alte activități de teambuilding indoor și outdoor.

podul lui da vinci imagine p4cards teambuilding

Be the LEADER you would FOLLOW.

4. Distracție

Uneori acest beneficiu este ignorat, dar din punctul meu de vedere e cel mai important (beneficiu) într-un mediu de lucru. Mediul de lucru influențează starea angajaților.
Distracția face parte din cele 12 beneficii ale unui teambuilding, iar aceasta nu trebuie neglijată în 2023. E aproape imposibil să neglijezi distracția de la un teambuilding, dar acest subiect cere să fie dezbătut într-un alt articol.
Departamentele de LD implementează programe în care pun accent pe distracție și voie bună. E un lucru de apreciat. Un mediu relaxat face ca angajații să fie mai puțini stresați și chiar mai productivi.
Nu doar într-un teambuilding poți să organizezi activități distractive ci și la birou. O activitate distractivă la abirou crește motivația angajaților și crește gradul de productivitate.

Dacă vrei să organizezi activități la birou îți recomandăm programele de well-being sau activități indoor de teambuilding. Toate sunt scurte și se adaptează programului tău.

5. Crearea de legături pentru teambuilding in 2023

La baza creării de legături stă încrederea. Fără încredere totul se poate strica sau poate dispărea.
Un teambuilding te poate ajuta să înveți să te bazezi pe colegul tău și cum să capeți mai multă încredere în el. Aici stă esența tuturor activităților pe care noi le facem la Yes Academy.
Cu cât legatura echipei este mai puternică, cu atât performanța crește.
O activitate precum Labirintul, creează o legătură unică între participanți. Și asta pentru că scopul acestei activități este de a crește încrederea în cadrul echipei.

6. Încredere

Fără încredere nu există echipă, ci doar un grup de oameni care fac și ei ceva împreună.
Încrederea e acel element care unește o echipă și o face mai puternică. Încrederea face parte din acele beneficii care țin de tine și de echipa din care faci parte. Dacă vrei să primești încredere e bine ca mai întâi să oferi fără să aștepți ceva în schimb.
Activitățile de teambuilding indoor sau outdoor trebuie create în așa fel încât participantul să iasă din zona de confort și să înceapă să aibă încredere în el și în echipa lui.
Pentru a crește încrederea în cadrul unui eveniment de teambuilding outdoor sau indoor folosim o serie diversificată de exerciții și jocuri. Toate acestea se adaptează participanților și filosofiei companiei.
Citește mai multe despre încredere aici. Am creat un articol special.

7. Responsabilitate

Fiecare membru al echipei are un rol în tot ceea ce face, indiferent că vorbim de viața personală sau cea profesională. Dar acum ne vom referi doar la cea profesională.
Indiferent de dificultatea activității pe care trebuie să o derulăm e indicat să o facem responsabil. Greșelile pot apărea când considerăm că e prea simplă activitatea și nu acordăm atât de multă responsabilitate.
Un teambuilding care are KPI-uri foarte bine definite ajută participanții să înțeleagă cât de importantă e responsabilitatea pe care o avem și că ea duce la performanța echipei.
Rolurile la o activitate indoor sau outdoor vor varia și fiecare va avea ocazia să fie lider sau urmăritor. Într-o echipă funcția vine și cu multe responsabilități.
Responsabilitatea face parte din cele 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023. Ține de noi să fim mai responsabili, nu de companie sau colegi. Eu dacă vreau să văd o schimbare în jur, încep cu mine prin a fi responsabil de alegerile și deciziile mele.

Poți avea libertatea dar costul este că accepți responsabilitatea în totalitate.” – Osho

Mai sunt 5 beneficii despre care mai avem de vorbit: Confidențialitate; Moralitate; Respect; Cultură organizațională și Rezultate.

8. Confidențialitate

Prin exerciții și activitati învățăm mai multe despre ceilalți colegi. Le cunoaștem punctele tari, punctele slabe, temerile chiar și fobiile, iar acest lucru duce la stabilirea unei legături mai puternice între noi.
Un teambuilding are la bază o regulă nescrisă: confidențialitatea. Yes Academy scrie un contract de confidențialitate privind la tot ceea ce se face acolo. Participanții trebuie să știe că se află într-o siguranță deplină și confidentială.

Yes Academy lucrează cu companii care au cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro și contractele de NDA sunt esențiale în toate programele de training și teambuilding.

Confidențialitatea trebuie câștigată, dar pentru a o câștiga trebuie să oferi și tu la rândul tău același lucru.

Nu puteam să trec peste acest beneficiu al unui teambuilding în 2023. E un beneficiu pe care ni-l vom asuma în totalitate și peste care nu trecem.

9. Moralitate

De ce ar trebui să fim morali într-o echipă? De ce alegerile noastre sunt morale sau imorale? E bine să fim morali în 2023? Are loc moralitatea în compania mea?

La aceste întrebări se poate discuta la o activitate de teambuilding care accesează cele mai simple și puternice sentimente.

Fiecare va decide dacă e bine să fii moral.

Noi îți propunem o activitate care scoate masca participanților și creează legături puternice. Emotion cards este o activitate indoor extrem de benefică pentru echipele care sunt la început de drum și nu numai.

emotion cards activitate indoor teambuilding in 2022

10. Respect in team building 2023

Un lucru esențial într-o echipă este respectul.
Respectul pentru colegii tăi, dar și pentru companie se poate accentua printr-o activitate deosebită de teambuilding precum Storyteller team. Ți-o recomand cu căldură.
Totul se rezumă la a comunica și a fi înțelegători cu ceilalți, dar aceste două beneficii sunt puse într-un mediu distractiv și prietenos atunci respectul iese la iveală și se imprimă mai bine în mintea participanților.
Tudor Arghezi spune „Ca să fii respectat începe prin a te respecta.

11. Cultura organizațională

Un teambuilding eficient poate să scoată în evidență elemente ale organizației care să fie transmise către angajați. Valorile, obiectivele, strategiile și elementele care țin de cultura organizațională pot fi transmite într-un mod plăcut, către participant.
Un teambuilding poate să împrospăteze cultura organizațională sau să o îmbunătățească.

Tu vrei să-ți îmbunătățești cultura organizațională printr-un teambuilding indoor sau outdoor?

12. Rezultate in team building 2023

Un teambuilding fără rezultate este un șpritzbuilding (știți voi la ce mă refer).
Evenimentul de teambuilding este structurat și are obiective bine definite.

Yes Academy lucrează îndeaproape cu tine pentru a identifica nevoile cât mai bine i pentru a stabili cel mai bun program de activități de teambuilding indoor sau outdoor. Toate activitățile sunt create pe baza nevoilor tale și aduc rezultate. Poți citi pe facebook testimonialele clienților sau să vezi cu ce clienți am lucrat. Ne găsiți și pe Instagram, LinkedIn și Pinterest.

Aceste 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023 îți pot aduce rezultate remarcabile.

Echipele sunt mai productive dacă investești în ele, dacă crezi în ele și dacă le respecți. Nu doar banii sunt cel mai important factor motivațional.

Sunt sigur că mai sunt și alte beneficii dar m-am rezumat doar la acestea 12.

În anul 2023 ține cont de acestea când organizezi un teambuilding outdoor sau indoor și vei avea rezultate garantate.

Ia legătura cu noi și hai să organizăm un eveniment de teambuilding memorabil.

Ți-am pregătit o listă cu artefacte pe care le poți folosi în team building. Ele te ajută să-ți iasă un eveniment memorabil. Ți-am pregătit o listă cu activități distractive, jocuri și idei pentru următorul eveniment.

Facem o scurtă recapitulare a cele 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023:

 1. Lucru în echipă
 2. Comunicare
 3. Leadership
 4. Distracție
 5. Crearea de legături
 6. Încredere
 7. Responsabilitate
 8. Confidențialitate
 9. Moralitate
 10. Respect
 11. Cultura organizațională
 12. Rezultate

Mulțumim pentru că lucrăm împreună.

PS: Ți-am pregătit și o listă cu locații recomandate, dacă ai nevoie pentru inspirație.

Tu pe lângă aceste 12 beneficii ale unui teambuilding in 2023 ce ai mai adăuga?

Răspunde printr-un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *