Imagine din teambuilding cu yes academy cu jocuri si activitati creative. Outdoor la munte la Brasov 1200x768

Jocuri creative de teambuilding și o surpriză

yesacademyTeam Building 1 Comment

Aceste jocuri creative de teambuilding vor ajuta angajații să-și elibereze creativitatea și să colaboreze pentru a dezvolta noi moduri de lucru. Există, de asemenea, câteva jocuri care pot fi folosite ca spărgătoare de gheață ( icebreakers ) și care ajută colegii să se cunoască mai bine unii pe ceilalți.

Cele 7 jocuri creative de teambuilding sunt:

 1. Sculpturi în baloane
 2. Ce se află pe biroul dvs.?
 3. Afișați și spuneți
 4. Cronologie de grup
 5. Shark Tank / Dragons Den
 6. Toate știrile
 7. Team shild

Când creezi jocurile pentru teambuilding vreau să pui pe primul loc participanții și nevoilor lor. În team building trebuie să fie un cadru relaxant și sigur, astfel încât oamenii să fie creativi.

1. Sculpturi în baloane

Numele jocului: Sculpturi în baloane

Obiectiv team building: Creativitate, lucrul în echipă

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau mari

Timp: 15 minute

Materiale necesare: baloane, bandă, markere

Împărțiți participanții în subgrupuri de trei sau patru persoane, alcătuite din membri din diferite departamente sau nivele. Colegii de echipă trebuie să colaboreze pentru a crea o „sculptură” din baloane despre care simt că poate reflecta echipa lor.

Această activitate permite distracție și creativitate. De asemenea, subliniază importanța muncii în echipă și le permite colegilor să se cunoască reciproc.

Poți face sculpturi în baloane și la alte evenimente: training, petrecere, workshop dar și team building.

Jocuri creative de teambuilding care scot angajații din monotonie.

2. Ce se află pe biroul dvs.?

Numele jocului: Ce se află pe biroul dvs.?

Obiectiv: Creativitate

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici

Timp: 70 minute

Materiale necesare: hârtie, pixuri, diverse obiecte

Fiecare participant trebuie să aducă un articol aleatoriu din biroul său, fără să spună pentru ce este. Ei trebuie să utilizeze acest obiect ca bază pentru un produs nou, pentru care vor crea un logo fictiv, un plan de afaceri și un slogan. Participanții vor prezenta noile produse pe rând..

Aceste jocuri au un mod distractiv de a face angajații să gândească creativ. Acesta evidențiază importanța unui marketing adecvat în lumea afacerilor, permițând în același timp participanților libertatea de a-și lua ideile și de a alerga cu ele. În teambuilding poți testa aceste jocuri, deoarece este un mediu sigur și lumea poate să fie super creativă.

Cu materialele de pe birou poți face foarte multe jocuri și joculețe creative pentru un teambuilding reușit.

Tu ce jocuri creative de team building faci la birou?

3. Afișați și spuneți

Nume: Afișați și spuneți

Obiectiv: Creativitate, Distracție

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): orice grup

Timp: 30 de minute

Materiale necesare: Niciunul

Fiecare participant va aduce un obiect care este semnificativ pentru el sau ea sau care le reamintește o experiență pozitivă din viața lor. Participanții ar trebui să-și arate obiectele și să explice semnificația din spatele lor pe rând.

Acest joc de teambuilding îi va duce pe participanți imediat înapoi în zilele lor de școală elementară. Este un mod distractiv și simplu de a permite angajaților să învețe ceva nou despre colegii lor.

Învață ceva nou de la colegii tăi, în fiecare zi prin jocuri creative pe care le pot face HR-ul sau departamentul de formare.

Aceste 3 jocuri creative de teambuilding pot fi făcute într-o oră dar și mai puțin. Tu alege ce vrei să faci exact, dar noi putem fi lângă tine să te ajutăm și să îți creăm o experiență memorabilă.

Unelte pentru jocuri la teambuilding cu yes academy.

4. Cronologie de grup in teabuilding

Nume: Cronologie de grup

Obiectiv teambuilding: Creativitate

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici

Timp: Una până la două ore

Materiale necesare: Placă de afișe, pini, hârtie, pixuri

Creați o cronologie necompletată pe o placă de postere sau pe un flipchart. Fiecare participant va scrie trei sau patru evenimente importante din viața lor (naștere, nuntă, data angajării, etc.) cu data și anul pe o bucată de hârtie. Participanții ar trebui să colaboreze pentru a finaliza cronologia, fixând fiecare hârtie în locul corect.

Acest joculeț este o modalitate unică de a pune lucrurile în perspectivă pentru angajați. Indiferent dacă este vorba despre prioritățile pe care oamenii le-au decis atunci când se ocupă de aceste momente-cheie sau de diferențele de generații bazate pe vârste, acest calendar este o prezentare excelentă a varietății oamenilor din companie.

Este, de asemenea, un mod inovativ de a începe conversațiile dintre colegi și de a explora diferențele dintre ele.

Cronologia poate să facă parte dintr-o listă de mai multe jocuri creative de teambuilding, pe care le poți face la următorul tău eveniment. Identifici nevoile și vezi cum poți să le rezolvi cu aceste jocuri.

Tu ce jocuri creative de teabuilding faci la următorul eveniment?

Alege activitățile și locațiil.

Ți-am pregătit articole dedicate în care îți poți alege locațiile recomandate dar și idei creative pentru team building-ul tau.

5. Shark Tank / Dragons Den

Nume: Shark Tank / Dragons Den

Obiectiv teambuilding: Creativitate, Lucrul în echipă

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau medii

Timp: Una până la două ore

Materiale necesare: hârtie, pixuri, diverse consumabile

Împărțiți angajații în grupuri în număr par. Grupurile trebuie să creeze un nou produs sau o companie. Poate fi orice – un restaurant, un articol de îmbrăcăminte, un serviciu nou. Grupurile trebuie să colaboreze pentru a crea un plan de afaceri și un pitch, pe care le vor prezenta ulterior „rechinilor / dragonilor”.

Acesta este un joc asupra unui spectacol popular care încurajează creativitatea și munca în echipă. Acesta permite liderilor naturali să iasă la iveală în timp ce promovează abilitățile de comunicare. Găsește jocurile potrive pentru teambuilding și scoate liderul la iveală.

Ai spus, jocuri de teambuilding creative!

6. Toate știrile

Nume: Toate știrile

Obiectiv joc: Creativitate, Lucrul în echipă

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau medii

Timp: O oră

Materiale necesare: hârtie, pixuri

Împărțiți participanții în grupuri de câte trei sau patru, de preferință pe departamente sau subgrupuri. Fiecare grup trebuie să creeze un articol de ziar imaginar care să reflecte ceea ce cred participanții că departamentul sau compania lor va realiza în viitor. După ce timpul alocat se termină, grupurile își împărtășesc titlurile și articolele.

Aceasta este o modalitate unică și creativă de a atrage participanții să se gândescă la companie și la obiectivele acesteia, încurajând în același timp munca în echipă și comunicarea.

Cu aceste jocuri creative de teambuilding dezvolți la angajați colaborarea, ascultarea activă, ieșirea din zona de confort, lucru interdepartamental dar și emoții.

La un teambuilding, jocurile sunt extrem de importante și de distractive, dar să nu uităm că trebuie să facem diferență între joc și joacă.

La Yes Academy folosim jocurile ca o metodă de dezvoltare a angajaților. Dezvoltăm echipe creative și eficiente prin jocuri de teambuilding.

7. Team Shield

Nume: Team Shield

Obiectiv teambuilding: Creativitate, lucrul în echipă

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau mari

Timp: 30 de minute

Materiale necesare: Placă de afișare/postere, pixuri, marcatori, hârtie

Împărțiți participanții în grupuri mai mici. Instruiți echipele să proiecteze un scut care le reprezintă – fie ca indivizi care se reunesc într-un grup, fie pentru activitățile viitoare. Pentru o variație, trebuie să faceți un scut în legătură cu un anumit ideal sau sarcină din cadrul companiei.

Supriza se referă la elementul creativ cu care vii la teambuilding. Elementul creativ poate să stârnească HAHA-ul evenimentul. Elementul creativ ca uni echipa și o va face să colaboreze mai bine.

Elementul creativ la aceste jocuri ești TU, cel care dezvolți programul de teambuilding. Toată puterea este la tine.

Aceste 7 jocuri creative de teambuilding, le poți folosi la diferite eveniment, pe care le organizezi. Ele îți pot oferi un cadru de dezvoltare și creație. Să mai facem o scurtă recapitulare a jocurilor:

 1. Sculpturi în baloane
 2. Ce se află pe biroul dvs.?
 3. Afișați și spuneți
 4. Cronologie de grup
 5. Shark Tank / Dragons Den
 6. Toate știrile
 7. Team Shield

Această jocuri permite creativitatea, sporind în același timp capacitatea angajaților de a comunica și de a lucra în echipă.

Jocuri creative de team building poți găsi și pe pagina Yes Academy de Linkedin sau Facebook.

Tu ce jocuri creative de teambuilding vrei să folosești?

Comments 1

 1. Pingback: Cum sa alegi firma de team building? - Bonus Activități la Yes Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *