3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea cu yes academy intr-o locatie inedita imagine 1200x630

3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea

yesacademyTeam Building 1 Comment

Implicare. Interacțiune. Conexiune. Fără aceste trei elemente ale relațiilor interumane este aproape imposibil să creezi încredere. Cele 3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea si lucru in echipa te vor ajuta să atingi cele 3 elemente.

Dacă nu poți crea un mediu bazat pe încredere, comunicarea și colaborare toată afacerea poate avea de suferit. Productivitatea va scădea. Iar, fără să-ți dai seama oamenii vor simți că stau ca pe „ghimpi”.

O cultură organizațională sănătoasă caută metode prin wellbeing, team building și training să imbunatateasca comunicarea si lucru in echipa.

Ca trainer și coach, una din competențele mele este să creez relații puternice și bazate pe încredere.

Pentru că susțin activitati de team building de foarte mulți ani, mi-am dat seama ce nu trebuie să mai repet, deoarece participanții se plictisesc și nivelul de interacțiune dispare.

DAR, am și învățat cât de puternice pot fi anumite activitati de team building ce oferă participanților o nouă perspectivă asupra mediului în care lucrează și a culturii organizationale.

În ultima perioada am susținut workshop-uri ce au la baza primirea și oferirea de feedback. Nu întotdeauna activitățile zgomotoase și super energizante au cel mai mare impact ci acele activități unde liniștea predomină.

Depinde foarte mult de scopul team building-ului și ce vrei să atingi.

Adevărul este că nu există o rețetă perfectă ci mai degrabă o foarte bună identificare a nevoilor. Cine reușește să facă acest lucru va avea succes la team building.

Ai nevoie de ajutor în identificarea nevoilor? Trimite un mesaj AICI.

3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea la hotel pestera sinaia cu yes academy imagine 1200x675

Mai jos ți-am pregătit 3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea si lucru in echipa. Aceste activități trebuie foarte bine alese în funcție de participanți.

1. Actitate pentru cei creativi – Spate în spate

Această activitate de team building este excepțională pentru participanții care preferă să învețe tactil și vizual, deoarece ei sunt cei creativi.

Echipele sunt împărțite în două sau trei grupuri mari. Doi indivizi se mută în partea din față a camerei, lângă tablă, în timp ce ceilalți membri ai echipei stau vizavi de ei, de cealaltă parte a camerei.

Participanții sunt legat la ochi și primesc un marker. Un membru al echipei stă în spatele colegilor și primește un bilet cu un desen.

Membrii echipei ghicesc imaginea. Prima echipă care ghicește corect câștigă un punct. Această activitate crește încrederea, coeziunea și munca în echipă, creând în același timp o nostalgie distractivă, de copil.

„Spate în spate” e foarte ușor de făcut și prima din cele 3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea și lucrul în echipă.

Ți-am pregătit și alte activități de team building distractive și cu rezultate!

locatie team building la mare cu yes academy imagine 1200x675

2. Activitate de team building – Supraviețuitorul

Este o activitate de team building clasică dar cu ea nu vei da greși.

Se formează echipe de câte 4-10 persoane. Trainerul Yes Academy povestește un scenariu, despre supraviețuitorii unei nave ce au rămas blocați pe o insulă.

Ei vor descoperi multe obiecte pe plajă. Li se înmânează o listă cu 20 de articole din care pot păstra cinci. Echipele sunt instruite să stabilească ce 5 articole să păstreze și de ce.

La concluzie, fiecare echipă își prezintă articolele și de ce le-a ales. Facilitatorul descrie apoi observațiile lor cu privire la rolul fiecărui membru al echipei în grup și articulează modul în care au fost luate deciziile.

Această activitate de team building funcționează excelent pentru participanții ce gândesc strategic, creativ și realist.

Scopul acestei activitati este să clarifice rolurile și modul în care se comunică pentru a îmbunătăți lucrul în echipă.

3. Activitate de team building – Zen

E o activitate foarte simplă dar extrem de provocatoare. Este ideală pentru persoanele introvertite care adoră provocările unei gândiri complexe.

Echipele stau într-un cerc, cu fața unul înspre ceilalți. Ei au de făcut un lucru. Să numere de la 1 la 10 cu voce tare. Fiecare membru are voie să spună un singur număr.

Dacă vorbește cineva, dacă se zice în același timp, numărul, se reia numărătoarea de la 1. Pentru a găsi curaj în ciuda faptului că nu știu ce se va întâmpla în continuare. Și îi ajută să se asculte cu atenție unul pe celălalt.

Poți scoate echipa din zona de confort în maxim 3 minute, cu aceste exercțiu Zen.  

Cele 3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea sunt:

  1. Spate în spate
  2. Supraviețuitorul
  3. Zen

Ți-am pregătit un articol de unde să te inspiri și pentru locații la o distanță de 2-3h de București.

Crezi că aceste activități nu sunt de ajung, atunci îți recomandăm să vezi și aceste 9 jocuri outdoor și indoor.

Când vrei să organizezi un team building, e indicat să te gândești la participanți: cum sunt? Ce preferă să facă? Ce tip de personalitate au? Ce nu adoră să facă? Se plictisesc repede? Etc.

Cu cât identifici mai bine elementele cheie, team building-ul va fi un real succes.

Cele 3 activitati de team building ce imbunatatesc comunicarea si lucru in echipa pot fi făcute la birou sau în afara acestuia. Vrei să le faci online? Se poate și asta!

Poți vedea pe pagina de Facebook ce am mai făcut sau pe Google.

Ce alte activitati de team building consideri că poate imbunătăți comunicarea și lucrul în echipă?

Comments 1

  1. Pingback: Idei de jocuri de team building indoor și outdoor pentru grupuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *