codul celor 6 ponturi de business image

Codul celor 6 ponturi pentru munca la birou

yesacademyProductivitate echipa Leave a Comment

Codul celor 6 ponturi sunt lucruri mici care aduc schimbări masive în business. Acest cod este legat de sesiunile de training, team building și coaching, pe care le-au făcut experții Yes Academy. Sunt lucruri adunate din marile corporații dar și din companiile mici și creative. Poți folosi ce crezi tu că ai nevoie, dar e bine să le și adaptezi nevoilor tale interne. E bine ca toată lumea să dorească o schimbare.
Sunt lucruri simple dar cu efect vizibil asupra tuturor.
Să nu uităm că aproape 38% din viața noastră o petrecem la birou. Hai să facem timpul util și să ne bucurăm de tot ceea ce facem!
Cele 6 ponturi pentru munca de birou sunt:

1. Fă tot timpul ceea ce trebuie – chiar dacă ,,e greu și nimeni nu vrea să ne ajute, e bine să facem ceea ce trebuie”. Trebuie să gândim puțin diferit asupra acestei fraze. Dacă ar fi să reformulăm puțin fraza, ar suna cam așa „Fac tot timpul ceea ce trebuie, deoarece așa vreau eu și simt că trebuie să-l fac.” Tot ceea ce faci, în primul rând, faci pentru tine și apoi pentru companie sau șefi. Fii încrezător sau încrezătoare în tot ceea ce întreprinzi și rezultatele unui lucru bine făcut nu vor întârzia să apară.

2. Problemele clienților sunt oportunitățile noastre. Toate companiile au trecut prin așa ceva. Cei care se plâng că primesc numai plângeri de la clienți au de ales între două posibilități:
a) Ori fac ceva cu acele plângeri;
b) Ori se plâng și se demoralizează, până închid business-ul.
Alegerea e la tine. Tu ai posibilitatea să faci ceva și să transformi plângerile în oportunități.

3. Oferă servicii de calitate excepțională. Nu cred că mai trebuie să scriu aici. Sunt sigur că toată lumea oferă servicii excepționale. Dar un singur lucru aș avea de spus: Trebuie să pui suflet în toate serviciile, iar clienții te vor transforma în legendă.

4. Întrebările – cheia către dezvoltarea continuă
Învață să adresezi întrebări și vei găsi răspunsurile tuturor întrebărilor. Cu cât adresezi întrebări mai bine, cu atât dobândești și posibilitatea să te dezvolți pe tine însuți/însăți, dar și să dezvolți ceea ce faci. Fără întrebări nu există răspunsuri. Poți învăța să adresezi întrebări la cursul nostru de comunicare interpersonală.

5. Fii mândru dar niciodată satisfăcut – Fii mândru de ceea ce faci, dar să nu cazi în plasa mândriei fățarnice.Mândria ne dă aripi să fim peste toți, vreau să știți că nu e așa. Mândria a distrus imperii, a distrus țări, a distrus familii, business-uri, etc. Ai încercat să fii smerit? Când ești smerit nu mai vezi mândria fățarnică. O vezi ca pe o mică satisfacție sau o treaptă în calea dezvoltării tale. Și ce faci? Mergi mai departe. Te motivezi și mai faci încă un pas.

6. Munca trebuie să fie distractivă – această mențiune ar trebui să fie trecută în fișa postului. Ar trebui să existe pe fiecare birou. Cu cât ești mai relaxat și mai fericit la locul de muncă, cu atât poți oferi mai multă productivitate în tot ceea ce faci.

Yes Academy a dezvoltat 2 programe de well-being pentru angajați care dau rezultate. Două programe care te vor scoate din zona de confort și te vei distra de minune.

Dacă vrei să motivezi angajații alege procesul de team building.
Codul celor 6 ponturi e pentru tine, cel care vrei mai mult de la tine și compania ta. Sunt sigur că mai sunt zeci de ponturi pe lângă aceste 6.
E pentru tine, cel care crede că distracția crește productivitatea la locul de muncă. E pentru tine, deoarece meriți. Meriți, deoarece nu ai nevoie de un motiv anume.
În articolul următor voi scrie care sunt cele mai importante activități de team building pe care le poți face la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *