Riscuri in organizarea unui program de team building imagine

Riscuri in organizarea unui program de team building

yesacademy Team Building Leave a Comment

Riscuri in organizarea unui program de team building ce trebuie diminuate sau previzionate.

În acest articol voi vorbi despre două riscuri in organizarea unui program de team building. E bine ca aceste riscuri să fie anticipate, evitate și conștientizate, în loc să se întâmple. Dacă vrei să ai un eveniment de team building reușit, e bine să diminuezi aceste riscuri în organizare.

La început voi vorbi puțin despre importanța deschiderii și închiderii unui program de team building și cât de important e procesul.
Deschiderea si închiderea programului de team building reprezintă un proces foarte important în gestionarea energiei și a fluxului, întrucât cele două etape aparțin listei elementelor esențiale ce fac referire la organizarea unui team building.

deschidere si inchidere team building yes academy

Deschiderea și închiderea indică felul în care orchestrați activitățile de team building. Asemenea respirației, sunt subiacente oricărei activități, dându-i ritm și viață.
Gândiți-vă la argumentele de deschidere și de închidere într-un proces juridic. Scopul celui de deschidere este de a stabili cadrul de referință, de a stabili contextul și de a fixa temele care vor fi explorate în timpul procesului. Argumentul de închidere precede și pregătește modul în care juriul sau judecătorul va lua o decizie.

Deschiderea e exact ceea ce pare – începutul. A deschide înseamnă a-i pune pe oameni să gândească și a a le impulsiona imaginația. Pentru etapa de deschidere trebuie să creați un mediu confortabil în care participanții la team building să se simtă confortabil, în care ei să se simtă bine veniți. Să-și dea frâu liber ca să exploreze posibilitățile pe care înainte nu le-au luat în considerare.

Etapa de închidere se referă la aducerea programului stabilit în team building la o concluzie, la drumul parcurs de la gândire la acțiune. Închiderea procesului de team building trebuie să aducă cu sine alegeri și decizii.

Un team building eficient va fi organizat sub forma unui proces în care fiecare participant se simte parte integrantă. Ar fi indicat ca fiecare firmă să facă acest lucru pentru ca evenimentul să fie un real succes.

Trebuie amintit faptul că la toate evenimentele pe care le-am organizat am identificat și două mari riscuri de care e bine să ținem seamă.

Cele două riscuri în organizarea unui program de team building sunt următoarele:
  • Nu deschide și închide în același timp. Nu puteți fi creativ și critic în același timp. Pur și simplu mințile angajaților nu funcționează așa. Când explorați posibilități de creație, puneți surdină pe partea critică a minții dumneavoastră ca organizator de team building. Când luați decizii dificile, încercați să nu fiți creativ. E bine să le păstrați separate și să le faceți în ordine.

Dacă linia dintre aceste două lucruri e bine trasată, succesul evenimentului de team building e garantat.

  • Închideți tot ce ați deschis. Dacă ați deschis ceva, trebuie să-l și închideți, astfel riscați să irosiți energia grupului participant la team building. Deschiderea poate fi covârșitoare. Dacă deschideți și nu închideți, participanții se vor simți ca și cum ați fi deschis o cutie a Pandorei: sunt prea multe posibilități și nici un plan de atac.

Dacă participanții lucrează în team building pe grupe mici, vor fi dezamăgiți de lipsa unei finalități a tuturor subiectelor/ideilor propuse.

Închiderea procesului de team building este extrem de importantă, deoarece participanții vor ajunge la o concluzie și pot pune la punct un plan de acțiune pe care să-l urmărească la locul de muncă. Acest plan e bine să fie dezvoltat de ei, deoarece motivația personală va crește.

Yes Academy folosește acest proces în toate evenimente de team building, pentru că dă rezultate și pentru că participanții sunt foarte mulțumiți. Pentru a vedea mai multe poze poți intra pe pagina de FACEBOOK.

Vrei și tu un team building de acest fel?
Nimic mai simplu, intră în contact cu noi și hai să stabilim o întâlnire pentru a demara cela mai bun team building.

Tu ce riscuri in organizarea unui program de team building ai întâmpinat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *