team building cinema city organizat de yes academy bucuresti imagine 1200x853

Activitati team building outdoor pentru echipa ta

yesacademyTeam Building 1 Comment

Când vine vorba de organizarea unui team building toată lumea caută activitati care să se plieze pe nevoile lor. În acest articol voi prezenta 11 activitati team building outdoor pentru echipa ta.

Acestea sunt cele 11 activitati team building outdoor pentru reusita echipei:

 1. Jocul posibilităților
 2. Treasure hunt
 3. Nodul uman
 4. Pătratul perfect
 5. Câmpul minat
 6. Oul zburător
 7. Puzzle-ul buclucaș
 8. Adevăr sau minciună
 9. Pictorii
 10. Social team building
 11. Dansul echipei

Toți angajații iubesc team building-ul. Îl iubesc, deoarece ies din rutina zilnică și fac ceva inedit, alături de echipă. Un team building are multe beneficii, din care menținez: comunicare, leadership, încredere, motivație și creare de momente memorabile alături de echipă.

Team building-ul e cel mai bun prilej pentru a crea premise la care să lucrezi după el. Aici vezi ce au oamenii bun și ce mai trebuie să îmbunătățești.

Un team building îmbină utilul cu plăcutul. Când aceste două calități intră în armonie evenimentul dumneavoastră va avea un rezultat remarcabil.

În continuare voi prezenta cele 11 activitati outdoor pentru un team building reusit. Activități pe care vei dori să le faci tot timpul.

Activitati outdoor pentru un team building reusit

Soap box race la yes academy Activitati team building outdoor imagine 1200x853

1. Jocul posibilităților

Durată: 5-10 minute

Număr de participanți: de la 2 la 200. La acest joc participanții vor fi împărțiți pe grupuri mici.

Tip: outdoor

Scop: Această activitate outdoor de team building va stimula creativitate și inovarea în rândul participanților.

Materiale: ori ce obiect vă este la îndemână

Indicații: Este un joc excepțional pentru începutul unui team building. Se va înmâna fiecărei echipe câte un obiect. Pe rând fiecare membru al echipei trebuie să vină în față și să mimeze o utilitate pentru acel obiect. Participantul care este în mijloc nu are voie să vorbească. Persoana din mijloc trebuie să fie creativă și să vină cu idei inovatoare despre acel obiect.

În aceste activitati de team building outdoor vei descoperi importanța echipei și spiritul de echipă.

2. Treasure hunt

Durata: 60-240 minute

Număr de participanți: de la 10 la 120. Numărul maxim de participanți nu prea contează.

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Acest joc încurajează comunicarea activă, lucru în echipă și gândirea critică. Această activitate te va scoate din zona de confort și te va face să ai o interacțiune mai mare cu colegii de muncă.

Materiale: pixuri și hârtie

Indicații

Pentru început va trebui să împarți grupul în grupulețe mai mici. După împărțire, le vei da o listă cu ceea ce trebuie să facă fiecare echipă. Fiecare indiciu poate avea diferite probe: de cântat ceva, de recitat o poezie, de făcut o declarație de dragoste, de căutat anumit obiectiv turistic, de făcut selfie cu străini pe stradă, de imitat o statuie. Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face aici încât trebuie doar să dai o căutare pe google și ai rezolvat treaba. După ce au primit indiciile, va trebui să le oferi și un timp prestabilit. Un timp pentru finalizarea tuturor activităților.

În cadrul acestui eveniment se pot organiza multe activitati outdoor pentru un team building reușit. Și când spun multe, mă refer la o gamă foarte diversificată de activitati.

Dacă vrei să organizezi un treasure hunt indoor sau outdoor, află mai multe detalii aici.

PS: Avem pentru tine și un treasure hunt urban. Vezi AICI.

sfoara buculusaca cu ara toys la Activitati team building cu yes academy imagine 1200x853

3. Nodul uman

Durată: 10-30 minute

Număr de participanți: 6-30

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Acest joc are ca scop lucrul în echipă și comunicarea activă. Aceasta e una din acele activitati după care ai nevoie de ceva rece de băut urgent 🙂

Materiale: nici un fel de material

Indicații: Persoanele sunt așezate în cerc cu fața în interior și umăr la umăr. Fiecare persoană trebuie să se uite în jur și să prindă cu mâna lui dreaptă o altă mână din interiorul cercului. După ce a prins cu dreapta, se repetă procedura și cu mâna stângă. După ce s-a format un nod uman, participanții au la dispoziție un timp limitat pentru a se deznoda. Participanții nu au voie să dea drumul la mâini. Dacă grupul este mare, atunci e indicat să faci mai multe grupulețe mici.

Nodul uman poate fi organizat în mult mai multe feluri pentru a avea diveritatea în activitati outdoor pentru un team building reusit.

4. Pătratul perfect

Durată: 15-30 minute

Număr de participanți: 4-20

Tip: outdoor

Scop: Scopul acestui joc de team building este să dezvolte nivelul de comunicare și calitățile de leadership din cadrul echipei. Pe lângă cele două abilități mai vine și încrederea, care e un element cheie în cadrul echipei.

Materiale: sfoară, eșarfe

Indicații

Toți participanții se așează în cerc. După așezare, fiecare participant va primi un capăt al sforii și vor trebui să fac din sfoară un cerc perfect. După ce fac cercul, vor înnoda sfoara și o vor așeza jos. După ce lasă sfoara jos toți participanții vor fi primi o eșarfă cu care se vor lega la ochi.

Coordonatorul activității de team building va spune tuturor participanților să se deplaseze  doi metri de cerc. După ce s-au deplasat vor trebui să se aproprie și să formeze cu sfoara lăsată un pătrat perfect.

Pentru a antrena puțin activitatea se va acorda un timp limitat, ca participanții să termine de făcut pătratul perfect.

Acest joc face parte din categoria ,,11 activitati outdoor pentru un team building’’, deoarece e una din cele mai căutate activități. Chiar dacă aici e trecută pentru outdoor, tu o poți face și indoor.

Activitatea se poate adapta în funcție de nevoile tale. O poți face chiar și la anumite sesiuni de training.

Vrei mai multe activitati outdoor? Yes Academy îți propune 30 de activități create pentru echipa ta.

Urmează încă 6 activitati outdoor pentru un team building reusit.

5. Câmpul minat

Durată: 15-30 minute

Număr de participanți: 4-10 (dacă aveți mai mulți participanți la team building o puteți adapta)

Tip: outdoor

Scop: Acest joc de team building se va axa pe încredere, comunicare și ascultare activă.

Materiale: eșarfe de legat la ochi, diverse obiecte portabile

Indicații: Găsiți un spațiu deschis, o parcare, o pășune, un teren de fotbal, etc. și așezați obiectele pe care le aveți la dispoziție. După așezarea obiectelor împărțiți oamenii, doi câte doi. Unul din ei va trebui să fie legat la ochi, iar celălalt nu. Persoana care nu e legată la ochi va trebui să conducă cealaltă persoană doar din vorbe, fără să o atingă, tot ghidajul trebuie să fie doar rostit, după cum am mai spus.

Pentru a diversifica jocul de team building, puteți crea dumneavoastră mai multe activitati conexe în timpul deplasării (exemple: să se lase în jos, să sară peste ceva, să urce undeva, să ia un obiect în mână și să-l ducă în altă parte, etc.)

Puteți adapta această activitate foarte simplu și pentru un team building outdoor la mare.

6. Oul zburător

Durata: 60-120 minute

Număr de participanți: 4-600 (nu e limită cu privire la participanți)

Tip: outdoor

Scop: Este una din cele activitati clasice de team building pe care poți să o faci outdoor, dar și indoor. Jocul stimulează participanții să gândească creativ și să se unească mai mult ca echipă.

Materiale: ouă, hârtie, scotch, plastic, burete, etc.

Indicații

Împărțiți participanții la team building în grupe de câte 4 sau 5 oameni. Fiecare echipă va primi câte un ou crud.

Pui toate materialele pe care le ai într-o gramadă. Fiecare echipă va avea aceleași materiale. Dar ei mai pot aduce diferite materiale pe care le au.

După ce le pregătiți materialele, le spuneți că trebuie să facă o armură pentru ou. Această armură trebuie să aibă rolul de a proteja oul de spargere, la cădere. Pentru a face această armură au la dispoziție între 30 și 60 de minute.

După finalizarea armurii, oul trebuie să fie așezat în interiorul acesteia și aruncat de la etajul 2 sau 3 al clădirii.

Câștigă echipa care va reuși să facă cea mai pufoasă armură, astfel încât oul să nu se spargă.

Cu cât sunt mai mulți participanți la această activitate, cu atât va fi mai distractivă și antrenantă.

Activitati team building outdoor ce vor face diferența la următoarea ieșire cu echipa.

Puzzle-ul buclucaș activitati team building outdoor cu yes academy la munte imagine 1200x853

7. Puzzle-ul buclucaș

Durata: 60-120 minute

Număr de participanți: 10-80

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Această activitate de team building se va baza în mare pe rezolvarea problemelor și pe abilitățile de leadership, care apar în grup. O să observați că unii nu doresc să se implice, iar alții abia așteaptă să iasă în față și să se afirme.

Materiale: puzzle-uri identice pentru toate echipele

Indicații: Fiecare echipa va primi un puzzle pe care va trebui să-l rezolve. Dar anumite piese din fiecare puzzle vor fi la alte echipe. Ei vor trebui să-și dea seama și să caute diferite posibilități prin care să dobândească acele piese.

Echipa va trebui să decidă împreună cum fac să dobândească acele piese, care se află la alte echipe. Important e ca echipa să decidă împreună.

8. Adevăr sau minciună

Durata: 10-20 minute

Număr de participanți: 4-20

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Ascultarea activă. Acest joc este foarte bun și ca ice breaker. Este excepțional pentru echipele noi.

Materiale: nu este nevoie de materiale

Indicații

Toată lumea stă în cerc. Fiecare persoană va trebui să spună despre ea 3 lucruri adevărate și o minciună. Persoanele din cerc trebuie să ghicească care este minciuna.

E una din acele activități pe care poți să o faci oriunde. Indiferent că este într-o parcare, birou, munte, mare, hotel, pensiune, etc. Nu ai nevoie de mult spațiu. Ci pur și simplu trebuie să creezi un cadru ca oamenii să se simtă bine și să se dezvolte.

Această activitate îmi amintește de o activitate din copilărie, numită ,,Adevăr sau provocare’’. Dacă echipa e mai veche, se poate face și aceasta. Nu o voi detalia, deoarece e destul de cunoscută. Această activitate poate genera alte activitati outdoor pentru un team building reusit.

Vezi și alte activitati outdoor pentru un team building organizate de Yes Academy.

Ți-am pregătit jocuri și activități pe care le poți face la birou, outdoor sau in oraș. Trimite un email AICI.

team building devhd cu yes academy la poiana brasov 2021 imagine 1200x853

9. Pictorii

Durata: 15-30 minute

Număr de participanți: 8-20

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Scopul acestei activitati este de a crește nivelul de comunicare și creativitatea.

Materiale: creion, foi de hârtie, o imagine, eșarfe de legat la ochi

Indicații

 Se vor face grupe mici și fiecare grupă va primi materialele necesare. După ce toată echipa a văzut pictura va trebui să se lege la ochi și să transpună imaginea pe bucata de hârtie. Se vor folosi imagini cu un nivel de dificultate simplu.

Echipa va trebui să comunice foarte mult, să facă ascultare activă și să iasă din zona de confort.

După ce toată lumea va fi legată la ochi, facilitatorul va merge la o persoană din echipă și îi va da eșarfa jos. Ea nu are voie să spună că nu are eșarfă și va trebui să coordoneze echipa.

Echipa va trebui să aibă încredere în acea persoană și să se lase condusă.

Debriefing-ul poate avea multe linii de plecare și discuția poate continua pe subiectul dorit de tine.

team building simplex poioana brasov cu yes academy si activitati team building outdoor imagine 1200x853

Activitati team building outdoor excepționale!

Află mai multe despre activitate pe care o organizăm noi AICI.

10. Social team building

Durata: 60-210 minute

Număr de participanți: 10-100

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Lucrul în echipă și ajutorarea unei cauze sociale

Materiale: diferite tipuri de materiale și obiecte

Indicații

Foarte mulți clienți Yes Academy caută să îmbine un team building cu o activitate prin care să poată ajuta un grup de copii sau diferite cauze sociale. Aici o să vă dau un exemplu concret de ce am făcut noi. De sfintele sărbători pascale am organizat împreună cu un client un team building social pentru o casă de copii. Ce am făcut? Am făcut obiecte hand made împreună cu copii și la final am luat o masă împreună cu ei.

A fost un moment special, atât pentru copii cât și pentru participanți. Fiecare participant a învățat câte un copil cum se creează o husă pentru telefon, o brățară, un colier, cercei, etc.

Participanții au fost extrem de încântați și au spus că vor să continue colaborarea cu acea casă de copii și cu alte ocazii.

Tu poți să alegi altă temă pentru acest team building social, sau ne poți contacta pe noi și vom organiza ceva împreună.

Să nu uităm că adevăratul scop al unei echipe e empatia. În acest team building empatia are un loc special.

Află mai multe despre programul demarat de Yes Academy. Social Team Building

11. Dansul echipei

Durata: 120-240 minute

Număr de participanți: 12-60

Tip: indoor sau outdoor

Scop: Dezvoltarea spiritului de echipă prin dans.

Materiale: sistem de sonorizare, laptop, muzică

Indicații

Echipa Yes Academy are un trainer care a făcut 10 ani de dans sportiv și este foarte bine pregătit pe această latură. Această activitate de team building se poate organiza și outdoor.

Dacă se dorește organizarea activității outdoor atunci participanții vor crea o legătură cu natura și dansul. Dansul este un element important în dezvoltarea personală dar și profesională. Prin dans echipa va lucra mai strâns și va învăța să comunice dincolo de cuvinte. Limbajul trupului este un element foarte important în această activitate.

Când asculți activ și ești conștient de tot ceea ce faci, începi să accepti adevărata valoare a ta și a celorlalți.

Yes Academy până în acest moment a organizat team building prin dans cu echipe de la 15 la 450 de persoane. Să vă dau un exemplu concret: am organizat o întrecere între trei echipe, care au învățat 3 stiluri de dans diferit.

După ce au repetat toate echipele, s-a organizat o întrecere între ele. Echipa câștigătoare a primit un premiu special.

Se pot face foarte multe activitati outdoor pentru un team building cu dans. Trebuie doar să fii deschis și să-ți dorești altceva de la un team building.

Dacă îți dorești ca echipa să iasă din zona de confort și să rămână cu ceva după un eveniment de team building, atunci această activitate este pentru tine.

Poți să trimiți un email acum și să-ți facem un demo gratuit la tine în companie.

Ai spus team building outdoor?

Acestea au fost cele 11 activitati outdoor pentru un team building reusit. Poți să combini exercițiile cum vrei tu pentru a acoperi cele 2 zile de team building.

Dacă vrei avem și două oferte pentru tine. (Misiune secretă și Battle of the lords)

Un factor care va determina organizarea activitatilor outdoor este și vremea.

Pe pagine de facebook și linkedin vei găsi mai multe poze și activități.

Acestea au fost cele 11 activitati outdoor pentru un team building reusit:

 1. Jocul posibilităților
 2. Treasure hunt
 3. Nodul uman
 4. Pătratul perfect
 5. Câmpul minat
 6. Oul zburător
 7. Puzzle-ul buclucaș
 8. Adevăr sau minciună
 9. Pictorii
 10. Social team building
 11. Dansul echipei

Hai să discutăm despre ceea ce vrei tu să faci. Activitățile propuse sunt doar o parte din team building, deoarece energia și emoția e dată de echipă.

Consideri că nu ți-ai găsit activitatea potrivită? Generează noi idei alături de echipă și vei avea o viziune mult mai clară asupra evenimentului.

Tu ce mai folosești pe lângă aceste 11 activitati team building outdoor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *