increderea in training

Increderea

yesacademyDezvoltare personala 4 Comments

Increderea este crucială în tot ceea ce facem și consider că este condimentul secret în tot ceea ce faci, indiferent că e viață personală sau profesională.

Increderea si încă ceva

De ce să avem încredere într-o persoană?

De ce ne-am încredința într-o persoană străină?

Ce ar trebui să se întâmple pentru a avea încredere în acea persoană?

Increderea ca și fericirea este un element abstract. Nu este un obiect ce poate fi definit, ci o relație creată între oameni.

Increderea necesită timp. În situații foarte rare se întâmplă să avem încredere într-o persoană într-un timp scurt.  Și pentru asta trebuie să existe un motiv extrem de puternic, care să stea la baza încrederii.

Increderea si stabilirea unei relații?

Cum se stabilește o relatie bazată pe încredere? Increderea vine mai întâi din cunoașterea sinelui. Dacă nu ne conștientizăm suficient limitele, valorile și obiectivele e posibil să ne punem increderea prea repede în cineva și acesta să ne dezamăgească.

Oamenii care își pun increderea în cineva foarte repede, pleacă de la premisa că e totul bine până la proba contrarie. Aceștia sunt cei care au o viață activă și la dezamăgiri suferă puternic.

La extrema cealaltă sunt persoanele care au un standard foarte ridicate și la care nu poți ajunge. Aceste persoane vor risca să devină solitari și izolați din punct de vedere emoțional.

De foarte multe ori spunem că „Increderea trebuie câștigată”. Parcă am fi la contabilitate, când punem faptele și acțiunile celorlalți în balanță pentru a vedea în ce parte se înclină.

Increderea este mai flexibilă, nu este „totul sau nimic”.

Pentru o mai mare încredere în tine îți recomandăm workshop-urile experiențiale organizate de Yes Academy dar și programul de dezvoltare personală Move to you

Cum se poate evalua increderea?

În funcție de două criterii, mari: sinceritate sau de competenta.

Primul criteriu se poate verifica în funcție de comportamentul persoanei respective (Își respectă promisiunile? Este congruentă în tot ceea ce face? Este echilibrată? Este consecventă în acțiunile întreprinse?). Aici sunt doar câteva întrebări care ți le poți pune pentru a trage o concluzie.

Cel de-al doilea criteriu se referă la competență. Aici putem vedea dacă o persoană este sinceră dar și dacă este capabilă să ducă la bun sfârșit ceea ce a promis.

Trebuie să ne străduim să fim sinceri și competenți pentru a inspira încredere prietenilor, clienților, șefilor și chiar unei persoane noi. Dacă ai așteptări de la anumite persoane, vezi dacă acele calități sunt în tine. Vezi ce poți face pentru a scoate tu la iveală acele calități care le ceri tuturor.

Incredere si echipă!

Ne putem și noi bazele în echipă? Câtă încredere oferim echipei și colegilor?

Sunt doar două întrebări la care ar fi indicat să găsim răspunsul ca lideri sau manageri.

Increderea e un proces continuu pe care îl facem noi ca manageri pentru echipă. Ea poate fi susținută prin mai multe forme:

  • proiecte pe care să le ducă la bun sfărșit colegii
  • fără supra control
  • implicare în proiecte transversale
  • organizarea de evenimente de team building
  • activități de team building la birou
  • programe individuale de formare 
  • training-uri personalizate în funcție de competențele lor

Poți citi aici care sunt beneficiile unui teambuilding dar și să te înspiri din aceste activități indoor sau outdoor. Pe lângă aceste beneficii chiar și cei de la Harvard Business Review au detaliat 3 elemente extrem de important.

Cu încredere poți face pasul către acțiune, poți trece de la vis la realitate.

Hai să discutăm acum pentru a identifica nevoile tale!

De aici începe viața cu adevărat!

PS: Ai azi inceredere in tine si in puterile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *