8 beneficii ale unui team building corporate cu echipa yes academy imagine 1200x768

Beneficii ale unui team building corporate – 8 și o surpriză

yesacademyTeam Building 1 Comment

Aici vei putea citi 8 beneficii ale unui team building corporate. Lucrul în echipă este cea mai mare provocare pentru o companie. Cei mai mulți HR, L&D și manager caută tot felul de soluții pentru a crește comunicarea și lucrul în echipă. Majoritatea găsesc ca soluție organizarea unui team building.

Yes Academy dezvoltă activități de team buildingoutside of the box” care creează participanților un cadru sigur, ca ei să comunice și să lucreze împreună.

8 beneficii ale unui team building corporate:  

 • Creșterea moralității
 • Îmbunătățirea relațiilor
 • Creșterea productivității
 • Eficiență mai mare
 • Un mediu de lucru mai vesel
 • Definirea rolurilor
 • Comunicare eficiență
 • Integrarea la nivel de companie

Dar hai să detaliem cele 8 beneficii ale unui team building corporate.

8 beneficii ale unui team building corporate imagine om cuvinte

1. Creșterea moralității la echipă

Această creștere începe să se manifeste la primul email primit de la HR (ex: „Dragi colegi, în luna februarie vom organiza minunatul, fabulosul și extraordinarul team building al companiei….”). Deja când vedem acest email moralitatea începe să crească brusc și parcă ne schimbăm și starea.

Când se ajunge în team building, energia participanților e la cote maxime. Pentru a menține această energie organizatorii vor dezvolta un program de activitati de team building special creat pentru echipa participantă.

Moralitatea participanților va rămâne și după eveniment dar ea trebuie întreținută prin activități suplimentare, lună de lună (programe de well-being, activități la birou, ieșiri, seri tematice). Hai să discutăm și să vedem cum facem angajații să aibă moralitatea crescută după un eveniment de team building corporate.

Creșterea moralității face parte din acele beneficii ale unui team building corporate, ce trebuie întreținută și dezvoltată.

tablou relatii interumane yes academy imagine

2. Îmbunătățirea relațiilor prin team building corporate

Despre asta este vorba la un team building corporate, îmbunătățirea relațiilor, deja existente dar și crearea de noi relații. Poate au venit oameni noi sau poate au apărut schimbări în organizație. Indiferent care e motivul relațiile trebuie întreținute.

Activitățile de team building exact acest lucru fac, creează noi legături și întăresc legăturile deja existente. Activitățile de team building corporate nu trebuie să fie extrem de complexe pentru a îmbunătăți relațiile.

Îmbunătățirea relațiilor duce la creșterea productivității și la îmbunătățirea procesului de comunicare între colegi. Colegii reușesc să fie mai asertiv și să comunice interpersonal mai bine.

Beneficii ale unui  team building corporate și un strop de productivitate!

3. Creșterea productivității

Efectul direct al creșterii moralității e productivitatea, acesta se poate vedea cu ochiul liber în companie. Productivitatea companiei este răspunzătoare pentru relații mai eficiente, clienți mai mulțumiți, cifră de afaceri mai mare etc.

Un team building corporate are ca scop și creșterea productivității. Uneori nici nu trebuie să setez ca beneficiu acest KPI, deoarece dacă activitățile de team building indoor sau outdoor au fost făcute bine, ea vine ca un rezultat.

Ar mai fi multe beneficii ale creșterii productivității dar facem un alt articol special.

Mai avem încă 5 beneficii pentru un team building corporate, hai să vedem care sunt.

4. Eficiență mai mare

Dacă crești productivitatea o să observi că și eficiența va crește, toate acestea merg mână în mână.  Cu o echipă mai unită, un proces de comunicare bine definit și o moralitate crescută eficiența vine de la sine iar un team building exact asta are ca scop.

Eficiența e una din acele beneficii pe care e indicat să o implementezi în companie. Prin jocuri și activități de team building corporate, se poate eficientiza anumite procese. Împreună cu echipa se v-a lucra pe activități create special pentru nevoile voastre.

Intră pe site-ul Yes Academy și vezi ce programe de team building corporate ți-am pregătit. Sunt multe beneficii pentru echipa ta, pe care le poți avea alături de noi.

birou fericit si beneficii ale unui team building corporate imagine oameni

5. Un mediu de lucru mai vesel

Starea de spirit e foarte importantă în tot ceea ce facem și să nu uităm că o bună parte din viață o petrecem la locul de muncă. Starea de spirit pe care o avem la muncă ne influențează direct asupra la tot ceea ce facem.

Când se organizează un team building corporate, echipa va face tot posibilul să creeze un mediu sigur pentru participanți. Un mediu sigur va ajuta participanții să se deschidă și să împărtășească valori comune.

Mediul de lucru vesel este dat de către cei din interior, dacă ei au un mind set pozitiv și sunt veseli automat mediul de lucru capătă un aer special. Mediul de lucru poate să ducă la multe beneficii pentru colegii tăi.

Acest mediu de lucru se întreține, cum spuneam și mai sus. Vrei să discutăm să vezi cum putem aduce activitățile de team building corporate la tine la birou?

Beneficii ale unui team building corporate care să crească un mediu de lucru mai vesel.

La ce beneficii ale unui team building corporate te gândești?

6. Definirea rolurilor

Definirea rolurilor este extrem de importantă într-un team building. Ținem cont că un team building nu este o joacă ci mai degrabă un joc. Un proces de joc prin care echipa își va defini rolurile. Rolurile se stabilesc în cadrul echipei, nimeni din exterior nu poate să impună un rol la cineva. Aici vorbesc strict de rolurile din cadrul activităților de team building corporate.

Activitățile pe care Yes Academy le dezvoltă se pot folosi pentru echipe noi sau pentru viitori manageri. Am creat exerciții speciale care pot scoate în evidență rolurile identificate în echipă. Dacă vrei să organizezi un team building corporate hai să povestim acum.

În mediul corporate, rolurile sunt foarte bine definite și uneori nici nu prea poți să te abați de la ele. Dar și aceste roluri au beneficiile lor. Fără puțină ordine ar fi un haos. În team building putem crea un atelier practiv pentru a simula un haos. Avem activități de team building corporate care au multe beneficii pentu angajați și companie.

7. Comunicare eficiență și beneficiile ei

Comunicarea este pilonul principal într-un team building. Tot ceea ce se face va avea ca scop creșterea comunicării.

Comunicarea vine la pachet cu alte beneficii ale unui team building corporate, pe care le vei testa.

Yes Academy a trecut la un nou nivel în cadrul evenimentelor de team building, a inclus exerciții de comunicare interpersonală și procese de inteligență emoțională și sociala.

Acest tip de program are multe beneficii la un team building corporate.

Comunicarea, productivitatea și moralitatea fac ca eficiența la locul de muncă să fie mai mare și mai accentuată.

Și să nu uităm că comunicarea este cheia dezvoltării relațiilor dintre oameni. În primul rând suntem oameni și apoi colegi de muncă.

Activitățile de team building într-un fel „forțează” participanții să comunice mai eficient. Acest skill poate fi ușor transpus la locul de muncă.

Activități ce te vor ajuta să definești rolurile:

Beneficii ale unui team building corporate? Hai să creăm programe adaptate nevoilor tale.

8. Integrarea la nivel de companie

De câte ori nu ți s-a întâmplat să mergi în team building și să-ți dai seama că știi foarte puține persoane. Un team building corporate se organizează cu oameni din toate departamentele companiei. Un team building eficient de la care se vrea rezultate și o integrare a tuturor angajaților trebuie să țină cont de acest mic sfat „oamenii caută să facă parte din ceva special, ei vor să se simtă speciali”. Dacă prin ceea ce faci atingi și acest mic detaliu, poți avea angajați mai motivați și mai productivi.

La toate activitățile de team building corporate participanții sunt așezați în echipe interdepartamentale. Oamenii trebuie să se cunoască și să lege legături permanente.

Hai să luăm legătura pentru a organiza un team building corporate memorabil pentru toți participanții.

Înainte să facem o recapitulare a celor 8 beneficii ți-am pregătit și un articol în care poți vedea ce locatii de team building îți recomandăm!

Cele 8 beneficii ale unui team building corporate:

 • Creșterea moralității
 • Îmbunătățirea relațiilor
 • Creșterea productivității
 • Eficiență mai mare
 • Un mediu de lucru mai vesel
 • Definirea rolurilor
 • Comunicare eficiență
 • Integrarea la nivel de companie

Ar mai fi multe beneficii ale unui team building corporate dar te rog pe tine să le scrii mai jos.

Poți să te inspiri și din acest articol care îți detaliază 9 idei de jocuri de team building.

Pe pagina de Facebook, Instagram sau Linkedin poți vedea mai multe activități și ce spun clienții despre programele de team building.

PS: Cum începe totul? Cu un simplu telefon care declanșează tot mecanismul pentru un team building memorabil. Continuarea o poți citi în povestea unui teambuilding.

Îți recomandăm programele de team building: Beach day, Company day și ți-am pregătit și o ofertă specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *