7 activitati de team building extraordinare la munte sau mare cu yes acaedmy imagine 1200x768

7 activitati de team building pentru gandire pozitiva

yesacademyProductivitate echipa, Team Building 1 Comment

Cauți activitiati care te pot ajuta să îți îmbunătățești moralul? Aceste 7 activitati de team building pot să vină în ajutorul tău.

Indiferent dacă ești interesat să creezi o competiție prietenoasă în rândul colegilor tăi sau dorești o modalitate prin care oamenii să interacționeze într-un cadru distractiv în afara biroului, aceste jocuri sigur te vor ajuta.

Cele 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva sunt:

 1. Jocul obiectivelor
 2. Cartea comună
 3. Câștigător / Pierzător
 4. Amestecul cu Scop
 5. Boating
 6. Asasinul / Spionul
 7. Clothespin Tag
Imagine team building cu 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva la Yes Academy 800x600

Prima din cele 7 activitati de team building este jocul obiectivelor.

1. Jocul obiectivelor – prima din cele 7 activitati de team building

Numele activitatii: Jocul golurilor

Obiectiv team building: Motivația

Grup: orice dimensiune

Timp: variază în funcție de obiectiv

Materiale necesare: Niciunul

Publicat de: Kris Gleason, Coach

Gleason ajută echipele pe care le antrenă să creeze jocuri în jurul obiectivelor lor și să urmărească progresul spre un anumit scop. „De exemplu,” spune ea, „O echipă de vânzări a avut ca scop atingerea unui anumit nivel în dolari al vânzărilor de accesorii auto înainte de Crăciun. Nimeni nu a fost mulțumit de asta. A fost un obiectiv agresiv pentru a putea fi atins într-un interval scurt de timp. L-am încurajat să facă un joc din ea.

Echipa a creat un poster al unei piste de curse NASCAR, pista fiind împărțită în 30 de pătrate, fiecare reprezentând vânzări de 5.000 de dolari. Fiecare membru al echipei și-a ales un conducător auto NASCAR preferat și a primit autocolante cu imaginea conducătorului auto. Când un agent de vânzări a făcut o vânzare de 5.000 de dolari, el sau ea trebuie să pună un autocolant pe unul dintre pătrate.

Ce au făcut?

„Ei au inceput sa faca call-uri de vanzari ca nebunii, iar sala de vânzări a luat un aer competitiv pe măsură ce vânzătorii ” au alergat” la bord pentru a lipi un sticker de fiecare dată când au făcut o vânzare de 5.000 de dolari”, a reamintit Gleason. „Scopul a fost atins în timp record, cu mult înainte de data scadentă, iar vânzările nu s-au oprit. Reprezentanții de vânzări au continuat să meargă chiar după linia de sosire și au început o nouă turul în jurul pistei. „

Această activitate o poți face și a birou, pentru atingerea obiectivelor.

Jocul golurilor este o activitate de team building ce merge foarte bine la sinergie, când poți lucra pe obiective.

Ți-am mai pregătit 3 activități ce te ajută la creșterea comunicării.

Un jurnal al echipei la team building cu yes academy.

7 activitati de team building care te ajută să-ți dezvolți: comunicarea, gandirea strategică, gandirea critică, echipa, creativitatea.

2. Cartea comună

Numele activității: Cartea comună

Obiectiv team building: Creativitatea

Grup: orice grup

Timp: În desfășurare

Materiale necesare: Album / jurnal, pixuri, markere, bandă, autocolante

Tu cum crești gandirea pozitiva la colegii tăi?

Creați un album sau jurnal pe care să îl păstrați într-o zonă comună din locul de muncă. Încurajați angajații să adauge în jurnal câte ceva ori de câte ori simt asta – pot să scrie despre o zi de lucru obișnuită, să adauge fotografii dintr-un eveniment al angajaților (team building, iesire, karaoke, club, pub, pizza) sau să scrie câteva cuvinte înțelepte.

Aceasta este o modalitate excelentă de a menține angajații captivați și de a-i face să se simtă ca și cum ar avea cu adevărat ceva de zis. Ca un bonus suplimentar, este o amintire minunată pentru anii care vor veni.

Cartea comună este o ancoră foarte puternică pentru angajați. Pentru o gandire pozitiva la birou, recomandăm să faceți această activitate de team building.

Este una din cele 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva care va aduce rezultate remarcabile și senzația de apartenență la grup.

7 Activitati de team building pentru o gandire pozitiva. Ce alegi?

3. Câștigător / Pierzător

Numele activitatii: Câștigător / Pierzător

Obiectiv team building: Gândirea pozitivă

Grup: Două sau mai multe persoane

Timp: Cinci până la zece minute

Materiale necesare: Niciununul

Cu această activitate poți crea foarte multe tipuri de team building pentru gandire pozitiva. E o activitate care te pune să analizezi comportamentul fiecărei persoane și să creezi ceva pentru ea.

Un partener trebuie să împartă ceva negativ care s-a întâmplat în viața lui. Poate fi din orice aspect al vieții lor, dar trebuie să fie adevărat.

Această persoană trebuie să discute din nou aceeași experiență, de data aceasta concentrându-se doar asupra aspectelor pozitive. Partenerul lor trebuie să colaboreze cu ei pentru a se concentra asupra firului de argint și a experienței de învățare care a venit împreună cu această amintire.

Partenerii ar trebui să schimbe rolurile după fiecare discuție.

La ce ajută?

Această activitate de team building consolidează importanța gândirii pozitive. În timp ce partenerii lucrează împreună pentru a veni cu firul de argint, ei învață cum să redefinească situațiile negative și să privească partea strălucitoare.

Această activitate de team building e una din cele 7 care se focusează foarte mult pe mindset-ul fiecărui participant. O activitate care pune accent pe gandire pozitiva și cât de mult ne poate ajuta ea.

Câștigător sau pierzător? Tu alegi ce fel de activitati de team building vrei să faci la următorul eveniment.

Una din cele 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva se focusează mai mult pe individ și cum poate să iasă el dintr-o zonă negativă.

Imagine campionat de volei la mare pe plaja cu yes academy.

Vrei o activitate de team building pentru la mare? Avem pentru tine 10 programe pregătite.

Vezi ce ți-am pregătit, AICI.

Activitati de team building pentru gandire pozitiva.

Pentru o gândire productivă și constructivă poți folosi aceste 7 activitati de team building, deoarece aduc rezultate și se pot adapta nevoilor tale.

Tips: Când alegi una din aceste 7 activitati de team building e bine să te gândești care este scopul și rezultatul pe care îl vrei!

4. Amestecul cu scop

Numele activității: Amestecul cu Scop

Obiectiv: Gândirea pozitivă, socializarea

Grup team building: grupuri mici și mari

Timp: Mai puțin de cinci minute

Materiale necesare: Niciunul

La un team building poți face multe activitati care să aibă ca scop gandirea pozivita.

Amestecul cu scop poate fi folosită la training, team building, ședinte, conferințe, evenimente corporate, sinergii, workshopuri.

Această activitate dă o notă pozitiva evenimentului (indiferent că este team building sau nu) și va crește gradul de motivație și gandire pozitivă.

Înainte de începerea unei întâlniri, fiecare persoană trebuie să se plimbe și să împărtășească ceea ce speră să adauge el/ea la întâlnire, cu ce să contribuie. Scopul este de a împărtăși asta cu cât mai mulți oameni posibil.

Cum începe?

Această activitate simplă începe întâlnirea pe o notă pozitivă și ajută la stabilirea unor obiective tangibile.

Am ajuns la activitatea numărul 4 din 7, ce ne ajută să creștem gandirea pozitiva la un team building sau alt eveniment.

O scurtă recapitulare a celor 4 activitati de team building pentru gandire pozitiva, despre care am scris: Jocul obiectivelor; Cartea comună; Câștigător / Pierzător; Amestecul cu Scop.

activitati de team building pentru gandire pozitiva cu yes academy la munte cu o echipa de IT.

Dacă vrei să te distrezi, să cunoști mai bine echipa, să strângi legăturile, atunci cele 7 activitati de team building sunt ceea ce ai nevoie.

În această activitate o să iasă la iveală și liderul din fiecare. Tu stii care sunt principiile de bază din self leadership?

5. Boating

Numele activității: Boating

Obiectiv: Distracție

Grup team building: grupuri mici și medii

Timp: 4-7h

Materiale necesare: companie de navigație/canotaj

Detalii organizare activitate

Adu-ți angajații la un lac sau la un fluviu local pentru o zi de plimbare cu barca sau de canotaj dublu. Încearcă să grupezi împreună angajații care, în mod normal, nu interacționează în mod regulat.

Aceasta este o activitate de team building interesantă care descompune monotonia zilnică, consolidând legăturile dintre colegi. Una din cele 7 activitati de team building care poate aduce rezultate în companie.

Dacă vrei să faci un team building în București îți recomandăm această activitate să o faci pe lacul Snagov, la Laguna Verde. O locație superbă, numai bună pentru acest tip de activitate care crește gandirea pozivita.

Yes Academy îți poate oferi 2 activitati de team building, distractive și pline de adrenalină: Boat Race, Deșeurile Toxice, FluYes, Tu Alegi și Rafting pe Olt. Aceste 2 activitati se pot face pe lângă un lac sau la mare (și la soare).

Alte 2 activitati de team building pentru gandire pozitiva.

6. Asasinul / Spionul

Numele activității: Asasinul / Spionul

Obiectiv team building: Distracție, Strategie

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau mari

Timp: 30 de minute

Materiale necesare: stilou și hârtie

Pune toți participanții să stea într-un cerc, pentru ca fiecare să poată vedea fața fiecăruia.

Dați-i fiecărui jucător o bucată de hârtie. O singură piesă va fi marcată cu „X”; persoana care primește această bucată este asasinul.

Asasinul / spionul trebuie să miște sau să ridice sprâncenele către cineva pentru a-i „ucide”, dar fără a da altor jucători informații despre cine e.

Lovit!

După ce a fost „ucis” de asasin, victima trebuie să strige în mod dramatic că a fost lovită. Ei sunt apoi scoși din joc.

Dacă cineva vede asasinul făcând un semn către un alt jucător, acesta câștigă jocul după ce îl identifică. Dacă asasinul „ucide” cu succes pe toată lumea, el câștigă jocul.

Aceasta este o activitate distractivă pe care toată lumea o va iubi. Indiferent că o faci la team building sau pur și simplu la o ieșire.

Asasinul e una din cele 7 activitati de team building pe care o jucam în copilărie și la ieșirile cu prietenii. Indiferent că era tabără sau ieșire la munte această activitate era super tare.

Oferă o oportunitate pentru o anumită competiție într-un mediu care permite colegilor să se cunoască reciproc într-un cadru informal.

Activitatile organizate de Yes Academy se personalizează și se adaptează nevoilor tale. Vezi activitățile AICI.

Am ajuns și la cea de-a șaptea activitate de team building pentru gandire pozitiva.

7. Clothespin Tag – o activitate de team building cu nume englezesc 🙂

Numele activității: Clothespin Tag

Obiectiv: Distracție, Strategie

Cel mai bun pentru (dimensiunea grupului): grupuri mici sau medii

Timp: 15 minute

Materiale necesare: Cârlige de rufe

Trebuie ca toți participanții să se adune într-un spațiu deschis și să instruiască fiecare participant să-și prindă un cârlig de rufe pe tricou.

Jucătorii trebuie să încerce să-și prindă cârligele pe hainele altora, în timp ce își păstrează propriile lor cârlige.

De ce facem acest team building?

Scopul este de a avea cât mai puține cârlige pe îmbrăcămintea dvs., când timpul se va termina.

Aceasta este o activitate rapidă care necesită gândire strategică și atenție la detalii. Este un plus bun pentru o zi de team building.

Fiecare din noi suntem responsabili pentru ceea ce gândim. Indiferent dacă gandim pozitiv sau negativ, noi alegem. Important e să găsim un echilibru și să ne focusăm mai mult pe prezent.

Tu ce activitati de team building preferi?

Să facem o scurtă recapitulare a celor 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva:

 1. Jocul obiectivelor
 2. Cartea comună
 3. Câștigător / Pierzător
 4. Amestecul cu Scop
 5. Dragon Boating
 6. Asasinul / Spionul
 7. Clothespin Tag

Care din cele 7 activitati de team building pentru gandire pozitiva, ți-a plăcut cel mai mult?

Dorești să faci un team building la munte dar nu ești hotărât citește care sunt beneficiile și hai să lucrăm împreună!

PS: Ți-am pregătit și câteva locații recomandate, deoarece e foarte important și locul unde vrei să desfășori activitati.

PS2: Din tot ce am făcut am pregăti și o listă cu cele mai inspăimântătoare activități. Nu la toate echipele li se mulează astfel de activități dar tu știi cel mai bine ce e pentru echipa ta.

Pe pagina de Facebook și Instagram puteți vedea mai multe activități și detalii despre ce facem noi, pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *