teambuilding la mare cu echipa yes academy la activitati pe plaja cu foc de tabara imagine 1200x853

Teambuilding la mare – de ce este locul ideal?

yesacademyUncategorized 1 Comment

Avem nenumărate motive pentru care un teambuilding la mare să fie memorabil. Care sunt beneficiile pentru participanți? Dar pentru organizatori?

O zi însorită la plajă este sinonimul perfect pentru distracție și relaxare, motiv pentru care plaja este una dintre destinațiile de top atunci când vine vorba de activități de teambuilding.

Nu vei auzi niciodată pe cineva spunând: „Oh, abia m-am întors de la plajă. A fost extrem de stresant.”

După o vacanță la mare, toată lumea se simte minunat, iar starea de oboseală ulterioară este cauzată doar de excesul de entuziasm.

Acest lucru se datorează faptului că indiferent de timpul petrecut pe plajă, chiar și câteva ore pline de nisip, soare și valuri fac minuni pentru sănătatea noastră generală.

Cele 5 motive pentru care plaja este locul perfect pentru activitati la un teambuilding la mare, sunt:

  • Beneficii pentru organism
  • Soarele și nisipul combat stresul
  • Somn mai odihnitor la finalul zilei
  • O mulțime de activități distractive și interesante de făcut
  • Te conectezi cu spiritul interior

Dacă însă nu ești sigur unde să planifici următorul teambuilding, iată câteva motive pentru care plaja reprezintă destinația potrivită, la care nu trebuie să te gândești prea mult, când vorbesti de un teambuilding la mare:

Beneficii pentru organism

Pur și simplu, o plimbare pe nisip necesită mai mult efort, astfel încât echipa primește deja un antrenament bun în urma mersului și explorării locului.

În același timp, soarele înseamnă o cantitate semnificativă de vitamina D, excelentă pentru oase și pentru un tonus pozitiv. 

De asemenea, apa sărată și nisipul pot face minuni pentru piele datorită mineralelor pe care le conțin, pe lângă exfolierea naturală pe care o oferă.

Beneficiile unui teambuilding sunt nenumărate dar ți-am pregătit un articol dedicat acestora.

Toate aceste beneficii într-un teambuilding la mare alături de Yes Academy.

teambuilding la mare apus la petrecere cu yes academy imagine 1200x853

Soarele și nisipul combat stresul

Unul dintre avantajele mult dorite reiese din faptul că expunerea la lumina soarelui crește nivelul de serotonină al organismului, un produs chimic care este responsabil pentru a te face să te simți bine și să uiți de stres.

Așadar, dacă ai decis să organizezi teambuilding-ul în Romania, Bulgaria, Grecia etc., într-un loc de vis cu o plajă frumoasă, atunci le vei oferi membrilor echipei șansa să se detașeze complet de griji și să se reîncarce pozitiv.

În consecință, aceștia vor reveni la muncă cu mai multă energie și vitalitate dar și cu un alt vibe.

Somn mai odihnitor la finalul zilei

Am menționat deja modul în care activitățile pe plajă pot fi mai solicitante din punct de vedere fizic.

Prin urmare, faptul că oamenii fac mai mult efort și ard un nivel mai mare de calorii, îi determină să fie mai obosiți la finalul zilei.

După toate activitățile desfășurate, somnul va fi mai profund și mai odihnitor într-un astfel de teambuilding la mare.

Dacă locația în care se desfășoară teambuilding-ul este apropiată de mare, atunci calitatea somnului va fi deosebit mai bună, întrucât sunetul valurilor transpune creierul într-o stare de transă.

Într-un teambuilding la mare se fac exerciții speciale și de înviorare nu doar pentru adormire 😊

Seara la apus putem face câteva exerciții de mindfulness. Facilitatorii Yes Academy sunt licențiați în practicarea meditației, a tehnicilor de yoga dar și alte metode ce au ca scop relaxarea participanților.

Crezi că un teambuilding la mare este ceea ce cauți?

pool party cu yes academy la teambuilding la mare imagine piscina 853x1200

O mulțime de activități distractive și interesante de făcut

Toată lumea crește, însă nimeni nu uită activitățile pe care le făcea atunci când era copil, spre exemplu: castelele de nisip sau comorile secrete îngropate în nisip. Există o mulțime de activități pe care le poți desfășura cu adulții, spre exemplu:

  • Cea mai lungă linie – Cu siguranță nu există persoane care să nu cunoască acest joc. O luptă strânsă între două sau mai multe echipe, pentru a obține cea mai lungă linie folosind toate accesoriile pe care le are fiecare individ în parte.
  • Volei pe plajă – Permite-le angajaților să își dezlănțuie partea atletică la un meci amical de volei pe plajă. Este cu siguranță cea mai antrenantă și energică activitate, care promovează concurența sănătoasă. Un volei pe plajă este acea activitate care poate fi făcută în ori ce teambuilding la mare.
  • Maeștrii cocktailurilor – Rare sunt activitățile de teambuilding care se desfășoară în exclusivitate în absența băuturilor. De aceea, această activitate implică formarea de echipe mixte, care să concureze pentru obținerea celui mai bun cocktail. Scopul activității presupune valorificarea comunicării și amestecarea băuturilor astfel încât rezultatul final să aibă cu adevărat un gust bun. Această activitate poate fi făcută indoor sau outdoor în funcție de preferințele dumneavoastră.
  • Cursele cu barca – Dacă aveți norocul să vă bucurați de apă limpede, fără valuri, organizarea unei competiții cu barca este o idee minunată. Ține cont că toată lumea trebuie să poarte vestă de salvare în timp ce echipele își croiesc în voie drumul spre victorie.
  • Tug of war (trasul parâmei) – O activitate bine cunoscută și extrem de îndrăgită de majoritatea oamenilor. Este imposibil să organizezi un teambuilding fără a organiza o astfel de competiție. Asigură-te că echipele participante sunt calibrate egal, pentru a face jocul și mai competitiv.

Ce vrei să organizezi la următorul teambuiding?

Am prezentat doar 5 activitati pe care le poți face într-un teambuilding la mare. Avem multe programe dar scopul e să-ți oferim activitățil care să se muleze pe nevoile și obiectivele tale.

Află ce este un team building și cum poți să identifici exact scopul, nevoia dar și riscurile lui.

Te conectezi cu spiritul interior

Indiferent dacă ești religios sau nu, plaja este un loc minunat pentru a lua legătura cu partea ta spirituală.

Frumusețea împrejurimilor, împreună cu sunetul calm al valurilor și o adiere rece, este excelentă pentru reîncărcarea spiritului.

De asemenea, poți lăsa angajații să practice un pic de meditație sau yoga.

În realitate, nu există un loc mai bun decât pustietatea unei plaje, pentru a te simți unul cu pământul și pentru a îți găsi echilibrul interior.

Yes Academy a creat un program dedicat conectării cu spiritul interior și se numește MOVE. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, ne poți scris.

După ce ai citit toate beneficiile menționate mai sus, vei găsi cu greu o altă locație potrivită pentru construirea unei echipe, alta decât plaja.

Partea cea mai bună este că locațiile cu deschidere la mare sunt aproape infinite, deci alegerea unui loc pe plajă pentru următorul teambuilding la mare este foarte ușoară.

Acestea fiind spuse, ce mai aștepți?

Planifică acum următorul teambuilding la plajă și spune-le angajaților să își pregătească costumele de baie și buna dispoziție!

Pe pagina de facebook poți vedea poze de la activități și pe goole toate recenziile participanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *