organizezi un team building

Organizezi un team building – 6 motive să iasă memorbil

yesacademyTeam Building 1 Comment

Vrei să organizezi un team building care să fie memorabil pentru echipa ta? Ți-am pregătit 6 motive să iasă exact cum îți propui.

După mai bine de 6 ani în care am organizat team building în România și Europa, am ajuns la concluzia că diversitatea de activități și experiențe sunt un atu special pentru fiecare echipă.

Aceste activități conexe sunt foarte diversificate: productivitate prin artă, team building, ieșire la teatru, cinema, bere, aventura parc, petreceri organizate, karaoke, etc.

team building cu yes academy imagine rotaract conti 2017 imagine 800x600

6 motive să organizezi un team building memorabil:

 1. Recompensarea angajaților
 2. Creșterea motivației echipei
 3. Observarea echipei în situații specifice
 4. Folosește elementul surpriză
 5. Crești încrederea la team building?
 6. Comunicare activă și coeziunea echipei

De ce să organizezi un team building?

Dar care sunt motivele și beneficiile pentru care vrei să organizezi un team building? De ce tot mai mulți investesc în activități de team building?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, o să-ți spun care au fost motivele pentru care clienții noștri au dorit să organizeze un team building, în anul 2019 și 2021. Pentru că știți și voi cum a fost în 2020 🙂

Aș putea scrie 100 de motive pentru care merită să organizezi un team building memorabil pentru echipa ta, dar acum mă voi limita la doar 6. Ele sunt:

1. Recompensarea angajaților

Cred că e cel mai întâlnit motiv pentru care se dorește organizarea un team building. Un eveniment la care participă toată echipa, e cea mai bună modalitate prin care poți să îți arăți recunoștința.

E o dorință ascunsă, să fie lăudat, să fie premiat, să fie în centrul atenției, să îți audă numele la scenă deschisă. E o dorință ce ne motivează să fim productivi și să ne dăm toată silința pe viitor.

Când un angajat vede că, drept recunoștință, îl inviți într-un team building, îi crește motivația foarte mult.

Un team building poate fi organizat și după un proiect mare, o fuziune, sau chiar după un an foarte greu. E important ca echipa să aibă și o altfel de recompensă.

Nu trebuie să creezi un proces de team building ci pur și simplu să alegi activitățile de team building și să vă distrați și relaxați.

Ți-am pregătit și un articol cu 7 activități de team building pentru o gândire pozitivă. Ești curios care sunt?

2. Creșterea motivației echipei

Cel de-al doilea motiv, pentru a organiza un team building. Toată lumea știe că dacă ai un angajat motivat, automat crește productivitatea, profitul și imaginea companiei.

O mare parte din viața noastră suntem la job. Respectăm proceduri, reguli și termene limită, totul pentru a avea rezultate.

Toate acestea ne scade dramatic motivatia și ne duce într-o stare de monotonie și automatism.

Un team building bine organizat, reușește să crească motivatia și să rupă rutina zilnică.

3. Observarea echipei în situații specifice

Un motiv pentru care chiar trebuie să organizezi un team building pentru angajații care dorești să-i avansezi în funcție. Un exercițiu foarte bun pentru a observa angajații în anumite situații.

Situațiile precum: conflicte, termene scurte, conversații dificile, personalități dificile, presiune externă, negociere, leadership, etc. Am organizat un astfel de team building, cu sarcini bine definite, analizate de companie și de echipa noastră.

După finalizare am oferit feedback și îndrumări pentru fiecare participant.

E un exercițiu bun dacă dorești să avansezi anumite persoane în funcții cheie.

Abordarea într-un mod creativ a problemelor apărute la locul de muncă sau în echipă –dacă HR-ul și compania de training trasează rezultatele destul de bine, se poate observa o schimbare.

4. Folosește elementul surpriză

Prin activități și jocuri specifice se poate crea un cadru prin care participanții caută rezolvări creative la probleme actuale.

Activitățile trebuie să fie bine definite, deoarece nu se dorește o abatere de la rezultat. Tot aici se fac exerciții scurte care pot fi folosite și în cadrul companiei, pentru a reactiva energia din team building.

Aceste activități te vor ajuta să organizezi exact ce ai nevoie. Tu trebuie să faci ceva ce nu vrea echipa. Organizezi exact ce ce consideri tu că va aduce plus valoare la team building.

Prin activități și jocuri specifice se poate crea un cadru prin care participanții caută rezolvări creative la probleme actuale. Activitățile trebuie să fie bine definite, deoarece nu se dorește o abatere de la rezultat.

Tot aici se fac exerciții scurte care pot fi folosite și în cadrul companiei, pentru a reactiva energia din team building.

5.Crești încrederea la team building?

Creșterea încrederii în valorile companiei – un motiv pentru care companiile mari doresc să crească încrederea angajaților. Cel mai bun ambasador al companiei e angajatul tău.

El trebuie să știe care sunt valorile și care e scopul companiei. Dacă un angajat crede cu tărie în valorile companiei, atunci va promova cu tărie și patos ceea ce face.

Avem exerciții special create pentru creșterea valorilor sau chiar reîmprospătarea acestora în rândul angajaților. Cu această listă de exerciții indoor și outdoor poși să organizezi un team building memorabil, pentru toată compania.

Următorul motive pentru care trebuie să organizezi un team building este extrem de important pentru toată compania și pentru toți angajații.

Vezi activitățile și hai să organizăm un team building, acum!

organizezi un team building cu yes academy la rotary imagine 800x600

6. Comunicare activă și coeziunea echipei

Chiar dacă e scris ultimul nu înseamnă că nu e un motiv destul de bun să organizezi un team building. Acest motiv cred că e inclus automat în rezultatele unui team building.

Fără o comunicare puternică, nu se face nimic. Fără o echipa unită, rezultatele apar foarte greu sau nu se văd. Un pilon de bază în organizarea unui team building, este comunicarea.

De aceea vă sfătuiesc, când organizați un team building să folosiți cât mai multe activități în acest sens.

Ar mai fi multe alte motive pentru care e bine să organizezi un team building, pentru care merită fiecare bănuț investit.  Sunt sigur că ai și tu motive pentru care organizezi.

Te rog să scrii mai jos într-un comment.

Noi organizăm team building pentru companii de la 5 la 1000 de angajați. Chiar dacă pare ceva de nedescris, vreau să vă spun că se poate, iar rezultatele sunt minunate.

Avem o echipa și colaboratori foarte pregătiți în ceea ce fac și aduc plus valoarea evenimentului.

La noi organizarea începe înainte cu câteva luni bune, deoarece vrem să aflăm exact care este scopul și ce rezultate se doresc de la eveniment. Vrem să îți oferim o experiență unică și un moment memorabil.

Suntem lângă tine să organizezi un eveniment memorabil!

Vreu să organizezi un team building cu noi? Un testimonial de la unul din clienții nostri.

„Organizarea unui team building este mai complicat decat ar putea sa para la prima vedere. Multi se gandesc ca nu poate fi asa greu sa gasesti o locatie interesanta si sa iti convoci echipa la un weekend in afara orasului. Insa un team building nu este un city break.

Scopul nostru a fost acela de a ne face angajatii sa se simta parte a unei echipe, indispensabili si apreciati pentru calitatile si abilitile lor. Si am stiut ca organizarea unui astfel de eveniment trebuie lasat pe mana specialistilor. Vlad sa dovedit a fi mult peste asteptarile noastre (si sunem mai pretentiosi decat o soacra!!), atat din punct de vedere al organizarii, cat si din punct de vedere al pregatirii.

A fost mereu in mijlocul echipei, coordonand-o in cel mai natural mod posibil, astfel incat pe toata durata evenimentului nici nu am simtit ca aveam printre noi un om “din afara”.

Ne-am atins obiectivul prin activități la team building?

Dupa team building, nu doar ca neam atins obiectivul, dar toti membrii echipei s-au intors la birou motivati, plini de energie pozitiva si proactivi, ceea ce nu putea decat sa duca la o crestere a performantei noastre.

Colaborarea cu Yes Academy a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o si organizarea unui team building cu ei a devenit deja o activitate recurenta in calendarul nostru (ne-am “abonat” la un team building pe trimestru). Bravo, YesAcademy!” Ilinca D. Manager, Vida Integrated Solutions

Ți-am pregătit și un articol în care poți citi care sunt lucrurile ce face un team building să fie antrenant.

Acestea au fost cele 6 motive pentru care trebuie să organizezi un team building:

 1. Recompensarea angajaților
 2. Creșterea motivației echipei
 3. Observarea echipei în situații specifice
 4. Folosește elementul surpriză
 5. Crești încrederea la team building?
 6. Comunicare activă și coeziunea echipei

Pe facebook poți găsi mai multe poze și testimoniale.

Vrei un team building memorabil?

Rezervă acum!

Care din aceste 6 motive te-au determinat să organizei un team building?

Comments 1

 1. Pingback: Cum sa planifici un team building in 9 pasi? - Yes Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *