motivarea angajatilor prin muzica si dans

Motivarea angajatilor prin muzica si dans

yesacademy Productivitate echipa 1 Comment

Motivarea angajatilor prin muzica si dans începe să prindă contur și în România. Tot mai multe corporații ne solicită cursuri de dans pentru angajați pentru a crește motivația și productivitatea la locul de muncă.

O melodie precum Happy – Pharrell Williams poate crește implicarea și moralul angajaților tăi? Colegul nostru Ioan Vlăduț Nuțu vă dezvălui câteva sfaturi neconvenționale pentru motivarea angajaților, la locul de muncă.

Exercitiu de imaginatie pentru motivarea angajatilor

Vreau să-ți imaginezi următorul scenariu: Șeful tău își face apariția cu căștile în urechi, fredonând o melodie și făcând o coregrafie de dans și peste toate cu un zâmbet cât fața de mare. Cum te simți? Te gâdilă tălpile să i te alături? Vrei să-i arăți și lui ultima melodie (pe care o asculți de vreo 2 săptămâni fără oprire). Te simți motivat?

Studiile au arătat că recompensele non-financiare (precum șeful tău care intră la birou pe muzică și dansând) are un impact mult mai mare decât un bonus financiar.

Ioan-Vlăduț a testat această teorie și a aplicat-o în câteva companii pentru a vedea impactul care îl are asupra angajaților.

Rezultatul a fost un real succes și angajații au început să fie mai motivați și mai productivi, printr-un simplu gest care poate să dureze și 30  de secunde.

dans disco motivarea angajatilor prin muzica si dans imagine

Motivarea angajatilor prin muzica si dans – proces

Sincronizarea e totul.

Remunerațiile financiare au un impact motivațional pe termen scurt care creează o falsă impresie a sistemului motivațional.

Motivația trebuie să vină din interior și e cea care nu te lasă să dormi noaptea când faci ceva, care îți place cu adevărat.

Motivarea angajatilor prin muzica si dans face ca ei să fie mult mai focusați pe obiectivele actuală și ancorați în prezent.

Motivarea angajatilor prin muzică si dans este de facut un stimul pe care îl oferi ca iei să își schimbe mind set-ul. 

 Ce e nou?

Recompensele neconvenționale ale lui Vlad, s-au devenit a fi inspiraționale, prin simplul fapt că e altceva, precum Yes Academy. Încearcă să ieși din rutina lunară și să vii cu ceva nou către colegii tăi.

Implică angajații în activități creative și distractive care să transforme biroul într-un mediu creativ și inovativ.

Poți folosi metodele care le aplicăm noi la productivitate prin artă, motivarea angajatilor prin muzica si dans și chiar unele activități de team-building.

Ce am folosit?

În fiecare săptămână am creat câte un dans diferit (nu vrei ca lumea să se plictisească). Dansul dura cam 15-30 de secunde și era făcut după melodii cunoscute.

În altă săptămână am folosit jocuri de echipă și elemente ale artei pentru a insufla un trend nou în companie.

După o lună colegii au cerut, să facem cursuri de dans în companie. A fost o primă reacție, la ce am făcut. Oamenii doresc și altceva și trebuie să le oferim pentru că și noi cerem multe de la ei.

Dacă vrei să te inspiri în a găsi activități pe care să le faci la birou, îți recomandăm:

Ai grijă de angajații tăi, că și ei voi avea grijă de clienții tăi”  – Richard Branson.

Rezultatul

După o lună de la schimbare, angajații au fost mai productivi cu 20% și au fost mai motivați în ceea ce fac.

O simplă melodie, un simplu dans, un simplu joc de echipă, poate crea un mindset diferit care duce la productivitate și la o mai bună colaborare în companie.

În workshop-ul experiențial Dance with Leadership am efectuat cercetarea de doctorat pe dansul și arta aplicată în business. Rezultatele sunt remarcabile și de aceea consider că fiecare om care lucrează merită să fie fericit și să automotiveze.

Vrei și tu să faci ceva?

Dacă vrei cu adevărat să-ți  motivezi echipa, trebuie să renunți la mândrie și prejudecăți (trebuie doar să arăți că și tu ești pasionat de ceva și peste toate ești om).

tango si motivarea angajatilor prin dans imagine argentinean 800x543

Un exemplu de motivarea angajatilor

O colegă de HR, face în fiecare lună un top al celor mai ascultate melodii. Melodiile sunt sugerate de fiecare angajat, apoi sunt ascultate și votate de toată compania. Chiar dacă nu are nici o treabă cu profilul companiei, s-a observat un rezultat diferit.

La sfârșitul anul 2016 m-a invitat să fac o coregrafie cu echipa de HR pentru toți colegii lor. Toți au rămas impresionați și nimeni nu credea că se poate face așa ceva.

Studiile realizate de Forbes au demonstrat că la fiecare un dolar investit în programe de mindfullnes crește productivitatea la angajați și un ROI de 1,5 dolari. 

Yes Academy îți recomandă programele experiențiale și transformaționale create special pentru tine și colegii tăi. Aceste programe au incluse remauri din motivarea angajaților și moduri prin care să se automotiveze, de exemplu: leadership, dezvoltare personală, mindfullnes, design thinking.

Cercetare – motivarea angajatilor prin muzica si dans

La Yes Academy folosim dansul pentru a motiva angajații la locul de muncă. Programul oferit are rezultate concrete și vizibile. Am măsurat gradul de satisfacție la început și la final iar rezultatul a măsurat o creștere cu 24% a satisfacției participanților.

Motivarea angajatilor prin muzica si dans va da roade și la tine în companie, doar trebuie să fii deschis și să accepți provocarea. O să vezi că o mică investiție îți va crește profitul. Chiar dacă e o metodă nou de motivare, rezultatele nu vor înceta să apară. Află mai multe despre programele Yes Academy.

Ești gata să oferi angajaților tăi o doză de motivație și inspirație? Află mai multe despre cursul de motivare al angajaților prin dans, acum.

Tu cum motivezi angajații?

Vrei un program personaliat axat pe nevoilor tale de training, team building sau learning? Hai să discutăm acum!

Comments 1

  1. Pingback: Organizezi un team building - 6 motive să iasă memorbil - Yes Academy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *