Ce face un team building sa fie antrenant la yes academy aflii imagine board game 1200x853

Ce face un team building sa fie antrenant?

yesacademyTeam Building 1 Comment

În acest articol Ce face un team building sa fie antrenant? voi explica doi factori, mici dar cu impact semnificativ asupra participanților în team building.

Sunt multe lucruri care fac ca un team building să fie eficient. De la modul în care îl organizezi până la activitățile pe care le propui.

Când organizăm un team building ne gândim ce putem face să aprindem în participanți scânteia pentru învățare și aventură.

Această mică cercetare mă duce cu gândul la un boot camp.

Avem o activitate prin care participanții trebuie să învețe cum să aprindă focul în pădure, să se orienteze pe timp de noapte, să-și construiască un cort improvizat dar și alte lucru esențiale în natură. Acest principiu se aplică perfect și în team building.

Dacă focul se aprinde unde nu trebuie, sau în locul greșit, în foarte scurt timp lucrurile pot scăpa de sub control și se poate ajunge foarte ușor la un incendiu de pădure.

Blog yes academy cu ce face un team building sa fie antrenant la foc de tabara imagine 1200x853

Ce face un team building sa fie antrenant?

În primul rând, ceea ce noi numim APRINDEREA. Pare un cuvânt cu mai multe înțelesuri, dar îl voi explica imediat.

Prin felul cum inițiați un team building, puteți inspira genul de gândire, reflecții, emoții și senzații care sunt cele mai plauzibile să vă aducă rezultatul pe care-l doriți.

Cel mai banal și mai puternic aprinzător e ÎNTREBAREA. O întrebare bună e asemenea unei săgeți pe care-o puteți aținti spre orice provocare.

Felul cum încadrați o întrebare în team building va da un vector, o linie de cercetare care țintește într-o anumită direcție.

Sunt multe tehnici care te pot învăța să adresezi întrebări. Dar pentru a pune cele mai bune întrebări e nevoie de practică și  mult exercițiu.

Într-un team building coordonatorul activităților sau al programului trebuie să stăpânească bine aceste tehnici. Din propria experiență pot spune că adresarea întrebărilor poate face ca evenimentul să fie memorabil.

Puteți să puneți întrebări pentru a schimba perspectiva participanților asupra unei activități sau probleme, ca să săpați și să expuneți cauzele, ca să ridicați nivelul unei conversații și sunt mult mai multe lucruri.

Al doilea aprinzător sau declanșator este PROPRIA CONTINUARE.

La ce mă refer?

Când vrei să vezi cât de creativi sunt participanții, le dai doar o mică parte din activitate și ei trebuie să o dezvolte. Aici intervine creativitatea. Dacă vrei să vezi cum poți crea ceva nou într-un team building, poți citi aici.

Când ei se simt parte integrantă în procesul de dezvoltare al activității de team building, nivelul de motivație și acțiune crește semnificativ.

Este exact ca atunci când începi o frază și îi lași pe ei să continue. Acesta poate fi un exercițiu foarte frumos de creativitate în team building. Exact acest lucru face ca un team building să fie antrenant. Cu cât activitatea este mai antrenantă, cu atât participanții se implică mai mult.

Yes Academy oferă programe de team building prin care chiar participanții dezvoltă activitățile. Dacă vrei să vezi mai multe poze de la evenimentele Yes Academy poți intra pe FACEBOOK.

Poza este făcută la un eveniment organizat de noi pentru Ara Toys. O companie minunată!

Tu știi ce face un team building sa fie antrenant?

Pot spune că activitatea pe care o avem „The story of my team”, este atât de bine apreciată de participanți, încât vor să o mai facă și la evenimentele viitoare.

De ce?

E foarte simplu. Niciodată povestea echipei nu va fi resimțită identic. Fiecare participant are o anumită stare și trăire unică. Iar echipa face ca acele trăiri să fie și mai puternice. Cu cât trăirile sunt mai puternice, cu atât povestea iese mai interesantă și mai emoționantă.

Pentru ca un team building să aibă succes, e bine să fie antrenant și să integreze o anumită doză de mister.

O mică doză de mister face ca evenimentul să aibă un impact mai puternic asupra participanților.

Tu ce faci în team building pentru a-l face mai antrenant?

Tu cum organizezi procesul, astfel încât participanții să rămână cu ceva după eveniment?

Tu cum continui acest proces la locul de muncă?

Sunt doar câteva întrebări la care putem încerca să găsim răspunsuri, pentru a realiza un team building eficient și cu rezultatele dorite.

Vrei să organizezi intern un team building? Yes Academy ți-am pregătit mai multe articole cu activități pe care le puteți face singuri:

Pentru tine ce face un team building sa fie antrenant?

Poți răspunde printr-un comentariu sau să trimiți un email.

Comments 1

  1. Pingback: Organizezi un team building - 6 motive să iasă memorbil - Yes Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *