ceva nou intr-un team building emotion cards imagine blog

Nou intr-un team building – Cum creezi?!

yesacademyTeam Building 1 Comment

Cât de greu este să creezi ceva nou intr-un team building? Este o întrebare la care toate companiile caută un răspuns rapid.

În acest articol voi prezenta două modalități prin care poți să creezi ceva nou într-un team building.

Un eveniment reușit de team building se organizează cu cel puțin 6 luni înainte. Văzut din exterior pare foarte ușor dar când vine vorba să intri în detalii, o să vezi că treaba nu e așa roz.

Uneori pentru a organiza un eveniment de team building ai nevoie de idei creative și puțin ieșite din comun. Dar pentru a clarifica mai bine voi prezenta câteva cercetări efectuate.

stay creative la Nou intr-un team building articol blog yes academy imagine 1200x853

1. Metoda „Aleatoriu”

E o metodă care poate genera foarte multe idei inovative și activități de team building foarte frumoase. Cu această activitate generezi idei. După generarea ideilor, dacă nu sunteți deciși ce doriți să faceți, nimic mai simplu. Puneți toate ideile într-un bol și extrageți zece 😊 sau câte considerați.

Nu știam asta!

Nu toate lucrurile ni se prezintă în ordine. Se zvonește că William Burroughs a stabilit ordinea paginilor din cartea sa, Prânzul Dezgolit, aruncând filele manuscrisului în sus și apoi rearanjându-le în ordinea în care le lua de jos.

Coranul i-a fost revelat lui Mohamed pe secțiuni și abia mai târziu a stabilit ordinea lor corectă. Creierul uman este o mașinărie ce generează modele. Căutăm și găsim modele pentru tot. Leonardo da Vinci obișnuia să caute inspirație privind pete pe pereți:

„Nu mă pot abține să menționez…un instrument de studiu…care ar putea părea trivial și aproape ridicol…(dar) este extrem de folositor pentru a incita mintea…Priviți un perete împestrițat de pete sau realizat dintr-un amalgam de pietre…ați putea descoperi asemănări cu un peisaj…bătălii cu personaje în plină acțiune…chipuri și costume stranii…și o infinită varietate de obiecte…” – Leonardo da Vinci 

Sau varianta scurtă alegi din activitățile noastre sau din 9 activități indoor sau outdoor pe care le poți face singur. Ți-am pregătit și o lista cu locații recomandate 😉

Ceva nou intr-un team building?

E o abordare prin care poți să creezi ceva nou intr-un team building. Acest tip de abordare ne permite să fim creativi și să ieșim din zona de confort.

Suntem atât de buni în a găsi modele încât, odată ce găsim unul poate fi foarte dificil să mai vedem altceva.

A crea întâmplarea e o cale de a păcăli mintea astfel încât să puteți căuta cu mai multă ușurință noi modele în domenii deja familiare.

Prin amestecarea pachetului de cărți, inversarea ordinii sau reîncadrarea familiarului, vă creați destul spațiu ca să poată surveni idei și oportunități noi.

De exemplu, la Yes Academy am dezvoltat un pachet de cărți prin care oamenii pot să creeze propria coregrafie de dans.

Toată coregrafia se creează cu ajutorul cărților și nu e nevoie de un instructor special de dans.

Trebuie să vă spun că de câte ori am organizat această activitate în team building, niciodată dar niciodată nu au fost două la fel.

Fiecare echipă vine cu experiența și cunoștințele sale și asta face ca activitatea să fie distractivă și foarte antrenantă. Activitatea de team building se numește EMOTION CARS. Află aici mai multe despre această activitate.


2. Metoda „întâmplător” – oare e ceva nou?

Sună puțin ieșit din comun, dar uneori se creează ceva cu totul special.
Întâmplarea e un element esențial în orice fel de creativitate. Amestecarea și recombinarea genelor, de exemplu, e un element esențial în variațiunea și selecția ce conduce la apariția unor noi forme de viață. Același principiu funcționează și în teritoriul gândirii și a ideilor.

Un motiv pentru folosirea artefactelor modulare, cum ar fi cartonașele sau post-it-urile, e acela că facilitează apariția întâmplătorului; ele pot fi amestecate cu ușurință, resortate și rearanjate astfel încât să genereze modele și idei noi.

Sunt sigur că pe lângă aceste două metode prin care poți să creezi ceva nou intr-un team building mai sunt și altele.

Vezi ce activități de team building îți oferim și hai să lucrăm împreună!

La Yes Academy folosim foarte multe metode prin care reușim să generăm o experiență memorabilă clienților noștri.

Recomandări:

Tu cum creezi ceva nou intr-un team building?

Comments 1

  1. Pingback: Lectii de leadership pe care le-am învățat pe ringul de dans - Yes Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *