Dacă ai aceste artefacte esentiale intr-un team building energia evenimentului va fi unică.
Intr-un team building e bine să ai cât mai multe materiale pentru a crea ceva diversificat și antrenant. Chiar dacă tot programul îl ai pregătit, e indicat să ai aceste artefacte esentiale la tine.
După ce începeți să colectați și să organizați informația, treaba asta vi se poate părea covârșitoare.
Cum să țineți evidența tuturor aspectelor implicate?
În arheologie, un artefact este orice lucru făcut sau modelat de mâna omului – mai ales când acel lucru e de interes arheologic sau istoric.
În team building un artefact este orice obiect portabil, tangibil și care poartă informație. Un artefact poate fi orice, de la bucățica de hârtie până la o mapă de prezentare.
Artefactele ușurează munca de ținere a evidenței informației, făcând-o să fie parte din mediul de lucru al unui team building.
Piesele din orice joc de team building, cum sunt cărțile, tabla de joc sau mingile, sunt artefacte.
Când faceți ceva la fel de simplu ca a scrie valorile și gândurile echipei pe niște foițe mici, la începutul unui team building. De fapt începeți să spuneți povestea și să transformați fiecare piesă a evenimentului intr-un artefact cu puteri miraculoase.
Am vorbit puțin despre artefacte dar acum să trecem la ceva concret.
Care sunt de fapt cele 2 artefacte esentiale intr-un team building?
Care sunt ele și ce importanță au?
1. Sticky notes
DA! Acele mici bucățele de hârtie, de diferite culori. De ce acestea sunt niște artefacte așa puternice? E foarte simplu.
Un obiect devine artefact când capătă o anumită valoare. Indiferent că valoarea e a unei persoane sau întregului grup.
Sticky notes-urile pot fi folosite atât în activitățile indoor cât și outdoor.
Culorile acestora fac ca participanții să fie mai creativi și mai deschiși. Poți face atât de multe activități cu aceste mici artefacte încât devin esentiale intr-un team building.
Ca un mic exemplu noi folosim sticky notes la activitatea de team building numită „Storyteller team”. O activitate în care participanții trebuie să creeze povestea lor și a echipei. Dacă vrei să citești și alte activități ce pot utiliza aceste artifacte îți recomandăm: Jocuri creative pentru team building.
Pentru a îmbunătăți comunicarea cu aceast artefact poți să faci aceste 3 activitati de team building.
Poți citi mai multe despre cum poți genera idei folosind aceste sticky notes aici.
2. Mini mingea
E un artefact atât de puternic încât nu te va lăsa niciodată la greu. Acest artefact te ajută indiferent de situație.
Poți să-l folosești la începutul team building-ului când faci prezentările, poți crea activități doar cu această mini minge, chiar și la feedback și debriefing te va ajuta.
Pot să-ți ofer numeroase exerciții pe care poți să le faci cu acest artefact. Unul ar fi: „Cine sunt eu?”; „Flu yes”; „Labirintul” etc.
Fiecare artefact pe care îl ai intr-un team building este purtător de semnificație. Dacă luam de exemplu sticky notes-urile și momentul când scriem pe ele o idee, putem descoperi că noi creăm un artefact pentru informație. Indiferent ce este scris pe el va căpăta o semnificație importantă.
Cu cât folosim mai multe informații inserate în obiectele materiale din spațiul de lucru al unui team building, cu atât mințile jucătorilor sunt mai libere să se angajeze în situația aflată în lucru.
La Activitatea Adevăra sau Minciună acest artefact e singurul lucru de care ai nevoie 🙂
Yes Academy are în portofoliu peste 300 de activități de team building ce se adaptează nevoilor tale. La început identificăm nevoia și împreună vedem ce se potrivește cel mai bine echipei, valorilor companiei și culturii organizaționale.
De ce artefacte esentiale intr-un team building?
Când e să vorbim despre artefacte esentiale intr-un team building putem avea o paletă foarte largă. Dar e bine să te rezumi la trei, pe care apoi să le studiezi și să vezi ce rezultate concrete îți pot aduce.
Cel mai bun exemplu este organizarea unui team building cu tema „treasure hunt”. Noi când organizăm o astfel de activitate, participanții sunt cei care creează indiciile și ascund biletele. E foarte important ca participanții să se simtă parte integrantă în tot procesul.
Fiecare indiciu creat de participant este un artefact care capătă o semnificație foarte importantă.
Pe scurt ori ce piesă poate lua valoarea unui artefact. Artefactele sunt cele mai importante elemente de care dispui când organizezi un team building. Fiecare activitate în parte are artefactele ei.
Încearcă să folosești aceste artefacte la maxim dar să te gândești și la întrebuințări multiple pentru acestea.
Poate crezi că aceste două artefacte sunt banale intr-un eveniment dar ce te faci când termini toate activitățile iar timpul îți mai permite să faci și alte activități? Ce te faci când lumea mai cere o altă activitate?
Aceste 2 artefacte esentiale intr-un team building te vor ajuta să faci ceva în plus și foarte rapid.
Echipa Yes Academy te poate ajuta în organizarea unui eveniment de team building memorabi cu: organizarea internă, activități, program, alegerea locației într-un cuvânt all inclusive :). Trimite un email acum sau intră pe pagina de facebook să aflii mai multe.
Tu ce artefacte folosești pe lângă aceste două scrise de mine mai sus?