Ce inseamna team building pentru tine ca echipa

Ce inseamna team building. Tu știi?

yesacademyTeam Building Leave a Comment

În ultimii ani termenul de team building a început să fie din ce în ce mai folosit. Dar ce inseamna team building? De unde porneste? La ce se rezumă? Ce trebui să facem?

Ce înseamnă team building diferă de la companie la companie. La ce se rezumă un team building HR-ul știe cel mai bine, deoarece el este în contact direct cu toți angajații.

Termenul de „team building” derivă de la cuvântul echipă. Termenul reprezintă procesul de formare a unei echipe eficiente.

Companiile doresc să formeze echipele și să le facă să lucreze mai bine. Tot procesul unui team building se rezumă la necesitățile companiei. Un team building reușit va implica participanții într-o lume a jocului și a dezvoltării.  Asta se vede doar la o parte din directori, pe când cealaltă parte o văd ca o ieșire la distracție și băutură, pe banii companiei.

Aș vrea la început să explic ce înseamnă team building și care e scopul lui.

bio circle team building yes academy

Ne bucurăm că am putut să creăm un team building reușit pentru echipa Bio Circle.

Deci, ce inseamna un team building?

Team building-ul reprezintă un proces prin care trece grupul să ajungă echipă. Un proces de coeziune, comunicare și descoperire a punctelor tari totul într-un cadru non formal.

Un team building nu se rezumă doar la distracție. E adevărat că se folosește jocul în team building dar trebuie să facem o diferență între joc și joacă. Activitățile de team building trebuie gândite în așa fel încât să scoată participanții din zona de confort și să-i facă să conștientizeze importanța schimbării.

Dacă compania este mare și nu are timp să întrerupă fluxul, atunci se pot organiza team building-uri și în companie. Se fac activități mici cu impact asupra participanților. 

să ajungă echipă. Un proces de coeziune, comunicare și descoperire a punctelor tari totul într-un cadru non formal.

Un team building nu se rezumă doar la distracție. E adevărat că se folosește jocul în team building dar trebuie să facem o diferență între joc și joacă. Activitățile de team building trebuie gândite în așa fel încât să scoată participanții din zona de confort și să-i facă să conștientizeze importanța schimbării.

Dacă compania este mare și nu are timp să întrerupă fluxul, atunci se pot organiza team building-uri și în companie. Se fac activități mici cu impact asupra participanților. 

Yes Academy ți-a pregătit mai multe activități de team building, care au ca scop să înțelegem ce este un team building. Vezi activitățile aici.

Care e scopul unui team building?

Scopul unui team building este să creeze un cadru în care angajații să comunice mai bine, să lucreze mai bine în echipă și să creeze legături mai strânse cu ceilalți colegi.

De la un team building nu te poți aștepta la minuni. Nu poți să rezolvi probleme vechi sau să treci la rezultate imediate. Poți crea niște premise care apoi să le dezvolți în cadrul companiei. Trebuie să creezi în companie un climat astfel încât toți angajații să vină cu drag la job.

Pentru a dezvolta un team building memorabil poți să o faci cu departamentul de HR sau să apelezi la o firmă externă, care oferă servicii de team building. Yes Academy e una din ele cu o experiență de peste 4 ani în organizarea de activități indoor și outdoor pentru companii. Dacă ai nevoie de informații sau sfaturi, poți apela cu încredere la noi. Dacă vrei să aflii de ce trebuie să organizezi un team building poți citi aici.

Team building ce inseama? Pot spune că e mai mult o competență presărată cu multă abilitate. Team (echipă) + building (construcție) = Succes, Reușită, Performanță, Lucru în echipă, Eficiență, Familie. Important este să descoperim drumul care duce o echipă să fie unită și sudată.

De ce se scrie team-building?

Din punctul nostru de vedere nu se pune „-” minus între team-building ci ar trebui să se pună team+building sau teambuilding. Deoarece puterea stă în legătura pe care o crează echipa.

Dacă vrei să-ti dezvoltăm procesul de dezvoltare al echipei și să creăm acțiuni ce au ca rezultat unirea oamenilor, poți să ne scrii AICI.

habitat for humanity la team building cu yes academy
O experiență unică creată prietenilor de la Habitat for Humanity!

În articolul următor voi scrie despre importanța dezvoltării relațiilor în cadrul companiei printr-o activitate de team building.

Vrei să organizezi un team building? Yes Academy vine către tine cu activități outdoor și indoor special adaptate nevoilor tale. Organizăm activități pentru grupuri de la 5 la 600 de participanți. Află mai multe de pe site-ul Yes Academy.

Pentru tine ce înseamnă team building?

Poți vizita pagina de facebook sau instagram pentru mai multe poze de la activitățile de team building.

Poți răspunde mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *