sa-mi sustin echipa prin programe de training si team building cu yes academy

Cum sa-mi sustin echipa?

yesacademyBusiness 2 Comments

Sa-mi sustin echipa este un proces continuu și implică o serie de acțiuni și comportamente. E mai mult o călătorie decât un sprint și un proces continuu și anevoios dar cu rezultate remarcabile.

Cum am făcut eu sa-mi sustin echipa:

  • Am comunicat deschis și clar
  • Să fiu un lider demn de urmat
  • M-am asigurat că membrii echipei au toate resursele necesare
  • Am oferit feedback constructiv
  • Am organizat activități de echipă (team building, programe de wellbeing, iesiri etc.)
  • Am stabilit obiective și premii simbolice

Am comunicat deschis și clar

Este important să comunici cu membrii echipei în mod regulat și să le transmiți informații relevante și clare. Asigură-te că toată lumea este la curent cu obiectivele, sarcinile și termenele limită.

Un mod eficient sa-mi sustin echipa a fost cand am pus exact problema pe masă și am fost deschis și autentic. E important să fim uniți și la bine dar și la greu, deoarece acolo e momentul în care se catalizează echipa și devine mai eficientă.

Prin comunicare și o gandire asertivă am devenit mai uniți și mai eficienți în tot ceea ce facem.

Să fiu un lider demn de urmat

Demonstrează prin comportamentul tău că ești un lider demn de încredere. Fii respectuos, empatic și săritor. Înțelege nevoile și așteptările membrilor echipei și încurajează-i să își dezvolte abilitățile și să fie creativi.

Am detaliat într-un articol precedent care sunt principiile unui leadership autentic.

M-am asigurat că membrii echipei au toate resursele necesare

Ai grijă să le oferi membrilor echipei toate resursele de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile într-un mod eficient și într-un timp cât mai scurt. Asigură-te că aceștia au acces la tehnologie, software și alte instrumente necesare pentru a-și desfășura activitățile.

Sustin echipa pentru că merită!

feedback cu yes academy la echipa ta cum sa-mi sustin echipa

Am oferit feedback constructiv

Încurajează membrii echipei să își îmbunătățească performanța și oferă feedback constructiv atunci când este cazul. Aceasta îi poate ajuta să identifice zonele în care trebuie să lucreze și să își dezvolte abilitățile.

Feedback-ul constructiv axat pe situație nu pe persoană e sănătos dar la început l-am explicat către echipă deoarece a fost o etapă importantă în a învăța cum sa-mi sustin echipa.

Am organizat activități de echipă

Organizează activități de echipă care să ajute membrii să se cunoască mai bine și să își dezvolte relații mai strânse. Aceste activități pot fi o oportunitate excelentă de a dezvolta o cultură de echipă puternică și să stimuleze creativitatea și inovația.

Pe lângă faptul că livrăm programe de team building și training noi testăm toate aceste activități să vedem ce experiențe avem.

Am stabilit obiective și premii simbolice

Stabilește obiective clare și rezonabile pentru echipă și încurajează-i să lucreze împreună pentru a le atinge. Ofereați premii pentru realizările lor, aceasta poate fi un motiv puternic de motivare și încurajare pentru membrii echipei.

În final, este important să fii mereu deschis și să aibă încredere în membrii echipei și să îi susții în fiecare moment. Cu o comunicare deschisă, o cultură de încredere și colaborare și o atitudine pozitivă, veți reuși să vă dezvoltați o echipă puternică și eficientă.

Aceste mici lucruri dar extrem de benefice m-au ajutat sa-mi sustin echipa.

Tu cum reusesti sa-ti sustii echipa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *