love activitati remote de team building imagine 1200x628

Activitati remote de team building creative pentru echipa ta

yesacademyTeam Building Leave a Comment

Activitati remote de team building pe care le poți face ușor și fără materiale. Vezi care sunt și cât de repede pot aduce rezultate.

Ca echipă ce isi desfasoara activitatile remote, apelam la programe de team building-uri remote ce faciliteaza coeziunea membriilor echipei.

Căutăm mereu modalități prin care sa aducem echipa impreuna. Toate aceste activitati remote de team building creativ, le puteți face și fără ajutorul unui furnizor de team building.

Însă, de-a lungul anilor, am aflat că team building-urile desfasurate remote sunt foarte diferite față de cele fizice. Când echipa ta nu se află împreuna în aceeași cameră, trebuie să adopți o abordare diferită pentru a pune bazele culturii specifice companiei tale.

Din fericire, activitățilei remote de team building pot fi în continuare super eficiente în promovarea fericirii și productivitatea angajaților. Și peste toate team building-urile remote nu trebuie să fie dificile sau costisitoare, nici in materie de timp nici in materie de costuri.

În acest articol am inclus 6 activitati remote de team building pe care noi le adorăm. Acum când majoritatea companiilor au implementat Work from home, datorită virusului COVID 19, am decis să oferim suport tuturor companiilor care doresc să desfășoare activități de team building remote. Deci dacă ai nevoie de ajutor te rog să ne scrii AICI.

Întrebarea principală la care încearcă să răspundă aceasta postare este: cum faci ca locul de munca sa fie atat distractiv cat si eficient? Te invitam sa citesti mai departe daca esti curios sa aflii raspunsul.

Aceste activitati remote de team building sunt ușor de implementat (unele sunt chiar automatizate) și majoritatea sunt complet gratuite.

Care sunt cele 6 activitati remote de team building creative?

 1. My home
 2. Team chat
 3. Râsul meu
 4. Live Remote Co-Working
 5. Pauza de cafea, online
 6. Donează către o cauză socială
 7. Online icebreakers

În continuare vom detalia care sunt cele 6 activitati remote de team building pe care le poți face cu echipa ta, în această perioadă.

home activitate de team building remote covid 19

My home

Inapoi in anii ‘90!

De câte ori ai avut posibilitatea să-ți prezinți casa colegilor de muncă? Acum este momentul!

Cum se organizează:

Fiecare membru al echipei va face un video, unde își prezintă casa într-un mod cât mai creativ și inspirațional. Pe lângă prezentarea casei poți găsi numeroase teme pe care să le faci (prezentare birou, prezentare priveliște etc.). După ce toți colegii au terminat de prezentat poți să faci o seară de Oscar, unde fiecare membru al echipei va primi o statuetă Oscar, în miniatură.

PS: Pentru implicare poți trimite un mic premiu simbolic, online 😊

remote-team-building-games-yes-academy-imagine-800x600-1

Team chat

Un canal pentru membrii echipei in care sa posteze poze amuzante cu animalele lor de companie. Sunt foarte multe opțiuni pe această temă (Whatsapp, facebook, etc.)

Acesta e unul din activitatile preferate ale unei companii. In februarie am facut un canal de acest tip pe care l-am numit #pets-and-fun unde postam poze cu animalele noastre cand au fete amuzante sau fac tot felul de jumbuslucuri. Acest canal este un mod foarte simplu de a aduce membrii echipei impreuna deoarece implica un minim de efort si aduce beneficii cu adevarat vizibile cand vorbim despre impactul pe care il are cu privire la activitatea de team bulding si inchegare a echipei.

Aici sunt cateva din pozele noastre preferate de la activitati remote de team building.

Sa fim seriosi, postarea asta ar fi incompleta fara o poza cu cateii nostri inveliti in paturi

pets activity team building cu yes academy imagine 800x600

Textul la poza de mai sus: „Degeaba să acasă cu mine, dacă nu se joacă cu mine. Las că la noapte îl trezesc eu și nu mai poate el să doarmă :D”

Râsul meu

Fiecare avem un râs colorat și unic. Acum e momentul să râdem de râsul nostru.

În timp ce vedeți un video comic, vă filmați și postați filmarea pe chat-ul echipei. Să vedeți cum vă schimbați starea, instant.

ras maxim la team building cu yes academy imagine magar 600x800

Râsul meu este cea mai antrenantă dintre cele 6 activitati remote de team building pe care o poți face. Îți promitem că se va vorbi super mult, de ea chiar și după criză.

Live Remote Co-Working

Spatiile comune de lucru exista pentru un motiv –  ele ii ajuta pe oameni sa simta responsabilitatea sociala a mediului de lucru de la birou, unde mirosul de ,,sa trecem la treaba’’ pluteste in aer. Pe langa alte lucruri, lucrand intr-un spatiu de acest gen (sau un birou), este modul de a-ti aduce constant aminte ca trebuie sa nu te abati de la task-urile pe care trebuie sa le indeplinesti.

Din moment ce membrii echipei sunt acasă, pentru câteva săptămâni va fi foarte greu să se întâlnească într-un spațiu comun.

Si desi lucrul de acasa are multe avantaje, nu este intotdeauna usor sa simti acea motivare si responsabilitate sociala care se resimte atunci cand lucrezi fizic intr-un spatiu cu alte persoane.

Nu e niciun motiv de ingrijorare! Acest mod de a lucra impreuna din zone diferite poate ajuta echipa sa fie mai productiva. Ca sa se intample asta, creati un canal dedicat acestei activitati in care prima persoana care este online in ziua respectiva, sa creeze un apel video la care se poate alatura oricine, avand ca scop co-working-ul.

Alte optiuni de asemenea ar fi ca lumea sa foloseasca tehnica Pomodoro – prin care lucrezi 25 min urmate de 5 min pauza. Fiind sincronizat cu ceilalti membrii ai echipei poate ajuta la crearea unei atmosfere de prietenie si motivare. De asemenea, puteti face un obicei numit ,,tuesday coworking’’ cand toti membrii sa intre online si sa lucreze impreuna. Daca nimeni nu se alatura initiativei, puteti folosi un intrsument precum Focusmate prin care sa gasesti pe cineva cu care sa lucrezi.

După ce se termină cu pandemia de COVID 19, îți voi prezenta 100 de activități de team building pe care le poți face la birou.

Pauza de cafea, online

Chiar si o echipa ce lucreaza remote trebuie sa beneficieze de ocazia prin care colegii sa se cunoasca intre ei. Dar pentru ca nu exista atat de multe oportunitati prin care acestia sa comunice fizic atat de usor, trebuie facilitate niste ocazii. Aici apare metoda Donut Calls.

Aceasta metoda este o extensie prin care, o data pe saptamana, sunt alese automat cateva persoane care sa aiba discutii 1:1 pe diferete teme, nu neaparat legate de jobul pe care il desfasoara. Sunt apeluri amuzante care dau sansa angajatilor sa cunoasca oameni cu care nu ar fi lucrat intr-o zi obisnuita. De obicei acestea dureaza intre 15 si 30 min si sunt pline de amuzament si voie buna.

La Yes Academy, exista o regula care spune ca in timpul apelurilor de acest gen este interzis sa vorbesti orice are legatura cu locul de munca. Asta este pe buna dreptate o sansa prin care membrii echipei sa pot cunoaste intre ei. Din moment ce aceasta extensie este automatizata, este un mod usor de a crea un team building intr-o companie de tip remote. Daca nu esti sigur de unde sa incepi cu aceste apeluri, incearca niste intrebari de genul icebreak.

6. Donează către o cauză socială
Pentru că sănătatea și siguranța noastră este pe primul plan, vă propun o activitate remote de team building care va ajuta la micșorarea cazurilor de COVID 19.
Demarează o inițiativă online, unde colegii trebuie să facă o acțiune. Acțiunea va fi postată pe net iar compania oferă bani pentru cât de virală a fost postarea.
Cu această ocazie colegii sunt mai antrenați și entuziaști iar compania poate să câștige notorietate CSR.

Un mod prin care sa aduci aminte angajatilor de prezenta in lumea reala este prin a face donatii unei cauze ce impartaseste aceleasi valori cu voi. Donand unei cauze caritabile ii poate face pe angajati sa se simta mandri de faptul ca lucreaza in aceasta companie si ca munca lor ajuta la crearea unei diferente in lume. 
Săptămâna trecută am creat cu un client o campanie gamificată pentru echipa lui, unde lucru în echipă și comunicarea sunt elemente de bază.
Toată campania a fost organizată cu metoda de Design Thinking și Agile Working.

Donează către o cauză socială

Pentru că sănătatea și siguranța noastră este pe primul plan, vă propun o activitate remote de team building care va ajuta la micșorarea cazurilor de COVID 19.

Demarează o inițiativă online, unde colegii trebuie să facă o acțiune. Acțiunea va fi postată pe net iar compania oferă bani pentru cât de virală a fost postarea.

Cu această ocazie colegii sunt mai antrenați și entuziaști iar compania poate să câștige notorietate CSR.

Un mod prin care sa aduci aminte angajatilor de prezenta in lumea reala este prin  a face donatii unei cauze ce impartaseste aceleasi valori cu voi. Donand unei cauze caritabile ii poate face pe angajati sa se simta mandri de faptul ca lucreaza in aceasta companie si ca munca lor ajuta la crearea unei diferente in lume.

Toată campania a fost organizată cu metoda de Design Thinking și Agile Working. Dacă vrei să aflii cum, trimite un email acum.

Online icebreakers la activitati remote de team building

Icebreak-uri sunt un bonus la ce poți face 🙂 Poți să te inspiri din lista noastră, de aici.

Jucati jocuri online de tip icebreaker precum QuizBreaker.

Cand lucrezi intr-un birou este usor sa gasesti un moment in care sa porti o conversatie si sa aflii mai multe despre colegii tai. Lucru ce este complet diferit si mult mai greu de realizat intr-un mediu online. De aceea apare ajutorul lui QuizBreaker.

Acesta este un joc pentru un team building remote prin care trebuie sa raspunzi la câteva intrebari iar urmatoarea saptamana trebuie sa ghicești cine a dat fiecare raspuns.

Este o modalitate foarte distractivă, simplă și rapidă de a ne cunoaște reciproc în cadrul unei echipe. Acestea oferă un proces gratuit și o integrare Slack pentru a importa cu ușurință întreaga echipă. Accesați QuizBreaker.com pentru a verifica acest lucru.

Bonus: Mai puteți face ateliere de storytellinig, jocuri de improvizare virtuale și instruire de genul „Cum să lucrați de la distanță”, fazan, catan (este și o variantă online) care au ca scop lucrul în echipă și ieșirea din zona de confort.

În aceste momente trebuie să fim cu adevărați lideri și să susținem fiecare membru al echipei. Fiecare manager, responsabil cu resursele umane, team leader etc. are obligația morală să susțină echipa în această perioadă, deoarece va veni o perioadă în care voi o să aveți nevoie de ei dar totul ține de voi.

Dacă dorești să organizezi un team building fizic îți recomandăm 9 idei de activități.

Înainte să recapitulăm toate cele 6 activități îți recomandăm să vezi ce artefacte ai nevoie pentru a ieși un eveniment memorabil.

Acestea au fost cele 6 activitati remote de team building pe care le poți face simplu și fără prea mult efort.

 1. My home
 2. Team chat
 3. Râsul meu
 4. Live Remote Co-Working
 5. Pauza de cafea, online
 6. Donează către o cauză socială

Gratis

Echipa Yes Academy este lângă tine cu sfaturi și consultanță, gratuită pentru a găsi acțiuni ce duc la relaxarea echipei și eliminarea elementelor ce țin de teamă și frica de a pierde locul de muncă.

Am pregătit un număr mare de resurse de training, team building și programe experiențiale ce va ajuta echipa să treacă peste această grea încercare, numită COVID 19.

Vrei să fii mai productiv în WFH? Ți-am pregătit câteva sfaturi simple și de bun simț care aduc rezultate.

Vă rog să respectați toate indicațiile de la autoritățile competente și să țineți echipa unită și sănătoasă.

##BeSafe #TeamSafe #WeGrowTogether

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *