4 metode de aplicare, business

4 metode de aplicare ale artei in business

yesacademyBusiness 1 Comment

4 metode de aplicare ale artei in business, care te vor ajuta să dezvolți creativ și inovativ prin training și activitati conexe angajații.

Cele 4 metode de aplicat arta în business:

  1. Metaforele
  2. Aptitudini artistice
  3. Evenimente artistice la team building
  4. Servicii artistice

Vrei să micșorezi nivelul de stres al angajaților, vrei să crești productivitatea, creativitatea, moralul angajaților și să încurajezi o comunicare deschisă în companie? Vreau să știi că arta răspunde la fiecare dintre aceste nevoi.

Arta reușește să deschidă o mică portiță și să creeze o legătură direct cu sursa fericirii și într-o clipită ne duce cu gândul la ceva frumos care ne schimbă starea, instant.

Pot spune că arta ne dă o gură de oxigen într-o zi agitată și stresată la birou. Ne oferă acel moment scurt dar plin de energie, care ne ține activi și motivați toată ziua.

Două asociații internaționale (BCA și International Association of Professional Art Advisors) au făcut o cercetare referitoare la managementul stresului, productivitatea la locul de muncă, moralul angajaților, creativitate și arta aplicată în business. O majoritate de 82% consideră că arta este o parte importantă în mediul de business și 73% dintre respondenți au precizat că viziunea companiei se va diminua considerabil dacă se scoate arta din business.

4 metode de aplicare ale artei in business.

  1. Metaforele

Metaforele artistice sunt unelte în crearea unor noi tipare de comunicare. Metaforele ne ajută să ne schimbăm tiparul de gândire și să descoperim noi metode mai inovative prin care putem rezolva o problemă. În workshop-ul move to you, axarea pe metafore joacă un rol extrem de important.

Metaforele te fac să spui o poveste și astfel faci oameni mai predispuși la fericire.

2. Aptitudini artistice

Fiecare avem o latură artistică în noi, chiar dacă nu suntem conștienți de asta. În munca noastră de zi cu zi ajungem să facem ceva cu o artă ieșită din comun.

Aceste aptitudini ne îmbunătățesc comunicarea, relațiile cu cei din jur dar chiar și prezentările de business.

La workshop-ul transformațional Dance with leadership, una din metodele pe care le folosim se referă la dans 🙂 poți citi mai multe aici.

3. Evenimente artistice la team building

Acestea au un impact benefic asupra angajaților și a companiei. De la un eveniment artistic la dezvoltarea de idei sclipitoare și benefice nu e decât un pas. Vreau să vă spun că face minuni: teatrul, pictura, muzica, storytelling-ul, dans, improvizația. Când le aplici în evenimentele de tipul team building, rezultatele sunt vizibile.

Nu știi ce ai vrea să faci la următorul eveniment? Ți-am pregătit un articol din care te poți inspira cu cele 9 idei de team building.

Vezi ce activități de team building ți-am pregătit AICI.

4. Servicii artistice

Aici se includ toate produsele și serviciile care îmbunătățesc la angajați productivitatea, comunicarea, motivația și relațiile interumane. Aceste servicii pornesc de la un design inovativ, un training aplicat, un proces modificat. Folosește și tu în compania ta acest tip de serviciu și o să vezi ce roade oferă.

Aceste 4 metode de aplicare ale artei in business trebuie practicate și modelate în funcție de business-ul tău. Fără un plan și o acțiune concretă nu se pot vedea rezultate. E foarte important să aplici și să vezi ce li se potrivește angajaților și ce metode poți folosi în training și team building.

Acestea au fost cele 4 metode de aplicat ale artei în business: 

  1. Metaforele
  2. Aptitudini artistice
  3. Evenimente artistice la team building
  4. Servicii artistice

Dacă vrei să afli mai multe despre aceste metode te rog să ne contactezi.

 

Tu folosești vreo metodă în training sau team building?

Comments 1

  1. Pingback: Cum sa alegi firma de team building? - Bonus Activități la Yes Academy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *