lectii de leadership, dans, curs

Lectii de leadership pe care le-am învățat pe ringul de dans

yesacademyBusiness 2 Comments

Lectii de leadership invatate pe ringul de dans și în sala de repetiții au deschis în mine calea spre cunoaștere și spre acțiunea care exteriorizează toate sentimentele. 

5 lectii de leadership pe care le-am învățat pe ringul de dans

  1. Colaborare
  2. Adaptabilitate
  3. Varietate
  4. Cercetare
  5. Audienta

De unde a început totul?

Când am început să dansez (pe la vârsta de 10 ani) habar nu avea ce e cu leadership-ul. Dar vreau să vă spun că după 10 ani ca dansator profesionist și antrenor am învățat multe lectii de leadership pe ringul de dans. Le-am învățat din practică, fără să știu pic de teorie.

Dansul e o formă prin care te exprimi, te descoperi și te dezvolți. Cine credea că dacă te miști poți înțelege anumite lucruri în moduri total diferite, a avut mare dreptate.

Am practicat dansul sportiv (vals, vals vienez, tango, quick step, slow fox, samba, cha cha, jive, passo doble, rumba, mambo), dansul contemporan, baletul și alte forme ale dansului artistic.

Acum sunt trainer și în tot ceea ce fac folosesc mișcarea și dansul. Prin mișcare consider că poți inspira, poți asculta activ și poți interacționa mai proactiv.

De ce mișcarea?

Mintea și trupul sunt interconectate și mișcarea e legătura dintre cele două. Când ajungem să înțelegem dansul celorlalți, vom vedea că putem colabora și lucra mult mai bine cu ei. Și în al doilea rând mișcarea înseamnă acțiune, la propriu. Prin mișcare acționezi asupra unui lucru sau asupra ta.

Mișcarea crește gradul de fericire și îți schimbă starea cu adevărat.

lectii de leadership cu yes academy sign imagine 800x534
Cele 5 lectii de leadership sunt:

1. Colaborare

Dansul m-a învățat cum să mă las condus și cum să conduc. Dansul m-a învățat cum să lucrez mai bine în echipă, cum să mă mișc la sincron, cum să ascult, cum să fiu prezent, conștient și pro activ. Dar cel mai mult m-a învățat să merg mai departe și să-mi depășesc limitele.

Când era vorba de o coregrafie de grup, nu mai exista Vlad, ci echipa. Nu trebuia să mă văd eu bine, trebuia să ne vedem toți bine.

Un bun leader, trebuie să știe cât de important e să conduci și să te lași condus.

O colaborare eficientă și productivă, duce la un grad ridicat de leadership și recunoaștere din partea celorlalți.

2. Adaptabilitate

Când creăm lucruri noi sau când făceam pași noi în dans, de fapt, testam noi modalități de a îmbunătăți procesul actual. Când mă adaptezi, folosesc toate capacitățile mele pentru a schimba procesul vechi.

Când făceam o coregrafie nouă, trebuia să ies din zona de confort și să fac pași noi, de dans, pentru a ieși cât mai spectaculoasă coregrafia. Era un proces care cerea o adaptabilitate foarte mare la schimbare.

De fiecare dată când creezi ceva, dezvolți noi legături neuronale care te ajută să vii cu rezolvări la probleme din viața personală sau profesională.

Când accepți provocarea să dansezi, de fapt îți rescrii tiparele după care ești creat și devii o persoană care te poți adapta mult mai ușor la schimbări. Important e să începi și să faci primul pas.

3. Varietate

Când terminam câte o coregrafie de dans, profesoara ne punea să o repetăm dar de la coadă la început. Acest tip de abordare ne punea să oscilăm în coregrafie.

Prin această oscilație noi inventam o coregrafie nouă și ne măream aria de cunoaștere și de creativitate.

Această lecție se aplică și în leadership, prin simplu fapt că iei procesul în sens invers și observi că rezultatul este altul. Din dans am învățat cât de important e să știi să variezi între modurile de gândire și acțiune. Schimbă puțin traseul și vei observa câte lectii de leadership poți învăța.

4. Cercetare

Ca dansator am învățat cât de important e să cercetezi și să faci studii asupra unui stil de dans, acest lucru e identic și la leader. Întrebările care ni le punem ca dansatori sunt aceleași ca ale unui leader.

Când venim cu o idee nouă, în mintea noastră zboară o grămadă de întrebări care nu au un răspuns.

Întrebări care ne intrigă și ne macină până nu aflăm un răspuns. De ce să fac așa? Ce resurse trebuie să folosesc? Ce reprezintă de fapt acest lucru? Care va fi rezultatul lui? Unde ajungem dacă facem asta? Pot scoate profit dacă aplic asta? Și alte multe întrebări care mă duc spre o cercetare aprofundată.

Metoda pe care o aplicăm în workshop-ul experiențial Dance with leadership indrumă participanții spre o cercetare proprie, a emoțiilor, a sentimentelor, a gândurilor și a propriei persoane.

Un exemplu concret este când vrei să organizezi un team building și ai nevoie să generezi noi idei. Recomand metoda „Aleator” sau „Întâmplător”.

5. Audienta

Ca dansator și leader e foarte important să găsim audienta. Să găsim oamenii care să ne asculte și care să se bucure de creația noastră.

Ca dansator îți pui foarte des întrebarea „Cine va savura această coregrafie?” E o întrebare care ne dezvoltă creativitatea și ne face să fim mult mai creativi și inovativi în tot procesul de creație.

Când lucrăm la o coregrafe nouă ne gândim la tipul de audienta, locul în care o punem pe scenă, decorul, costumația, etc.

Un leader când dezvoltă un serviciu sau un produs prima dată se gândește cine este cumpărătorul. Cine oferă bani pentru serviciul lui.

De ce experiențial în leadership?

Dance with leadership ajută oamenii să-și descopere latura creativă din ei. Nu repară sau corectează ceva, ci pur și simplu te ajută să găsești uneltele necesare pentru a pune piesele cap la cap. Ne ajută să punem gândurile în acțiuni aducătoare de fericire și chiar profit.

Câte lectii de leadership se pot învăța din dans și cât de bine am putea conduce oamenii dacă le-am înțelege și le-am aplica.

O învățare experiențială și o mai mare apropriere de oameni, pot fi găsite la workshop-ul de leadership, organizat de noi. Te antrenează și te scoate din zona de confort.

Vom trece printr-un proces practic și plin de învățături pline de rezultate. Acest curs de leadership folosește dansul și mișcarea pentru a încerca o modalitate nouă în dobândirea trăsăturilor de leadership.

Folosim o metode inovativă, care te face să trăiești fiecare element nou. Metoda RESPECT, este cea care te trece prin tot procesul de leadership.

Acționează acum și află mai multe despre workshop-ul Dance with leadership, mai jos.

Acest program transformațional poate fi introdus în planul de dezvoltare al colegilor tă i, alături de programele de training și team building.

Ce spun participanții la workshop

„Nu mă așteptam să fie un curs așa intens. A fost cu totul nou și neașteptat de practic. Am învățat cum să folosesc mișcarea în motivarea angajaților și chiar voi aplica două exerciții cu echipa mea. Mulțumesc Yes Academy” – Andreea P. – HR

„Dans? Mișcare? Dezvoltare de leadership? Eram foarte sceptic când am auzit prima data. Chiar nu credeam că voi putea să învăț ceva nou. Și în plus, cine e ăla care combină aceste două elemente atât de diferite. Cursul m-a lăsat cu gura căscată. Nu mi-a venit să cred, cât de multe poți învăța dintr-o mișcare sau un dans. Am învățat să citesc feedback-ul din mișcările oamenilor și din poziția lor corporală. Am învățat, cât de importantă e postura și modul în care mă prezint la leader. Si toate acestea prin dans. Chiar a fost ceva OAU! Mulțumesc pentru această nouă experiență.” Ionut T. – Manager departament

Află din acest articol cum poți să-ți motivezi angajații prin muzică și dans.

Cele 5 lectii de leadership pe care le-am învățat pe ringul de dans sunt:

  1. Colaborare
  2. Adaptabilitate
  3. Varietate
  4. Cercetare
  5. Audienta

Mai multe testimoniale pe pagina de facebook.

Află mai multe despre programul de DANCE WITH LEADERSHIP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *