viziune mai bună asupra lucrurilor imagine blog yes academy team building

Viziune puternica in 5 pasi

yesacademyComunicare interpersonala Leave a Comment

O viziune puternică și cu multă muncă este cheia succesului. Cred că merge cel mai bine Legea 20-80. Viziunea reprezintă 20% iar munca și acțiunea 80%.

Dacă construiești o viziune importantă și atractivă despre obiectivul final și despre cele mai importante etape ale procesului este prima etapă în dezvoltarea ta personală și profesională. Cu cât revii mai des asupra propriei viziuni poți să menții traiectoria cea dreaptă. Fără o viziune clară e posibil să te pierzi pe drum sau să intri într-o nesiguranță personală.

Cei 5 pași pentru o viziune puternică sunt:

  1. Folosește-ți imaginația
  2. Implică-te cu totul
  3. Verificare
  4. Transmite microbul
  5. Plantează

Pentru a construi o viziune puternică e recomandat să parcurgi următorii pași:

1. Folosește-ți imaginația

La urma urmei creați o imagine. Imaginația este cel mai activ stimul al organismului. Cu cât ai o imaginație mai bogată cu atât poți fi mai adaptabil. 

Imaginația crează un infinit de posibilități pentru o situație care se află doar în mintea ta. Un infinit de posibilități care poate duce și la o acțiune concretă. 

În procesele experiențiale organizate de Yes Academy imaginația joacă un rol extrem de important, indiferent că vorbim de leadership, dezvoltare personală, viziune proprie sau design thinking.

2. Implică-te cu totul

Trebuie să te implici cu tot corpul, cu toate simțurile pentru a exprima imaginea. Câte simțuri ai? Ei bine, aici toată lumea știe că sunt 5 simțuri (vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv și gustativ) dar mai e și al șaselea simț, pe lângă el mai vine și simțul umorului, simțul echilibrului și chiar simțul datoriei…folosește-te de toate.

Cu cât ești mai implicat cu atât vei avea o viziune mai clară și mai bine ancorată în business și viața personală.

De exemplu în programele de team building, implicarea fiecărui participant e extrem de importantă. Fiecare activitate și fiecare joculeț crează un proces de dezvoltare a echipei. 

3. Verificare

E bine ca la început să pui pe o foaie idea și să vezi cât ai putea să realizezi din ea. Trebuie să-ți faci un plan pe scurt, nu mai mult de o pagină. Nu trebuie să intri în detalii specifice, trebuie să-l ții simplu și concis.

Când ajungi la această etapă deja ai început să acționezi asupra imaginii. Felicitări! Ai făcut primul tău pas în implementarea acțiunii.

Acțiunile trebuie scalate dar te rog să le faci în propriul tău stil, deoarece trebuie și să te bucuri de fiecare reușită.

Uneori pentru a îndeplini o viziune puternică avem nevoie și de o echipă competentă. Echipa are nevoie de informații, de indicații concrete și un plan. În continuare voi scrie următorii doi pași pentru crearea viziuni și moduri prin care poți atrage oameni să lucreze la viziunea ta.

Pentru a crea o echipă competentă mai întâi trebuie să vezi care sunt beneficiile ei. Trebuie să vezi cum procesele de team building declanșează un vibe ce tu ești cel care îl va întreține. Tu ești cel care știe ce trebuie să facă pentru a crea un team building antrenant.

4. Transmite microbul

Chiar dacă sună puțin ciudat cam așa trebuie transmisă viziunea. Cel mai puternic mod prin care putem transmite viziunea sunt cuvintele.

Prin cuvinte schimbi mentalități, reușești să faci lucruri mărețe. Sunt zeci de cazuri și exemple concrete, prin care oamenii au schimbat mentalități chiar și țări prin cuvinte. (te las pe tine să cauți și să descoperi adevărate povești de viață)

5. Plantează

Cred că este cel mai bun cuvânt pentru a descrie ultimul pas al viziuni. Trebuie să plantezi viziunea și în mintea celorlalți. Echipa trebuie să vizualizeze imaginea de ansamblu și să fie la fel de motivată ca tine.

Șlefuitorii de Diamante m-a învățat ce înseamnă cu adevărat să plantez o faptă și o sămânță roditoare și pentru acest lucru le mulțumesc profund.

Energia – puterea interioară

Ultima bucățică de pas este „energia” – când vorbiți despre viziune, oamenii trebuie să fie atât de bine dispuși și inspirați încât să sară ei cu ajutorul. Când folosești energia corectă vei avea posibilitatea să faci minuni și să consolidezi încrederea oamenilor în tine.

Cei 5 pași pentru o viziune puternică au fost:

  1. Folosește-ți imaginația
  2. Implică-te cu totul
  3. Verificare
  4. Transmite microbul
  5. Plantează

Construiește o viziune puternică și vei putea să fii un om cu adevărat remarcabil și un lider al oamenilor.

Dacă vrei să înveți cum să transmiți ideea clar, concis și la obiect îți recomandăm cursul de comunicare interpersonală. Poți citi în articolul despre abilități interpersonale care sunt beneficiile acțiunii și modului în care ne percepem.

Un curs interactiv, plin de exemple personale și metode inedite. Un curs care îți va aduce rezultate garantate. Află mai multe despre curs aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *